Headlines

  Neocon 50 jaar

 Duurzaam in Drenthe

 

   Marktontmoeting Circulair

   Inkopen van Inrichting

 

 

  

Kantoor- en Projectmeubilair

De Nationale Politie organiseert, samen met de gemeenten Bronckhorst, Winterswijk, Oude IJsselstreek, Dordrecht, Zwijndrecht, Servicecentrum Drechtsteden, Vlaardingen, Schiedam en Hardinxveld-Giessendam, een Marktontmoeting Circulair Inkopen van losse en vaste inrichting en maatwerkmeubilair. Plaats van handeling is  de Politie academie in Apeldoorn op woensdag16 mei 2018.

"Binnen deze gelegenheidssamenwerking staat de vraag centraal hoe we de transitie naar daadwerkelijk circulaire inrichting kunnen versnellen", vertelt René de Klerk van Rendemint namens de organisatie."Er zijn in de afgelopen jaren al meerdere circulair-ingestoken inkooptrajecten geweest in Nederland", vervolgt De Klerk, "met mooie resultaten op het gebied van onder andere reuse, refurbish et cetera én experimenten met circulaire verdienmodellen zoals betalen voor gebruik in plaats van bezit. Nu staat de vraag centraal welke stappen we kunnen nemen om de gehele keten circulair te maken. Dus kijken naar producten, én naar alle materialen en grondstoffen die je niet kunt zien in het product, maar die wel nodig zijn geweest om dat product te maken. Dus bijvoorbeeld naar kolen voor energie. Water voor allerlei processen. Vruchtbare grond voor het verbouwen van grondstoffen enzovoort."

Bij dit alles wordt er nadrukkelijk ook gekeken naar mensen. Wat zijn de werkomstandigheden? Is er sprake van kinderarbeid of mensenhandel? Hoe wordt een gebied achtergelaten na het winnen van grondstoffen? "We noemen dat social fairness", aldus De Klerk, die het vanzelfsprekend noemt dat er bovendien wordt gekeken naar de gebruiksfase en hoe met alle vormen van hergebruik de gebruiksduur maximaal is te verlengen. "Maar als verlengen niet meer mogelijk is, dan willen we alle grondstoffen terug hebben uit die producten om daar weer andere producten van te maken. Of dezelfde producten! Dus zonder verlies van kwaliteit", benadrukt de circular economy & procurement expert van Rendemint.

De gehele keten, grondstoffen, mensenrechten; is dat niet moeilijk? "Ja, vaak wel", beaamt De Klerk, die aangeeft dat er desondanks wel degelijk ruimschoots aandacht aan moet worden besteed bij inkoop. "Want een circulaire economie begint niet bij ‘gebruik’ en stopt niet bij ‘hergebruik’."

Het programma in vogelvlucht
"Tijdens de marktontmoeting op 16 mei gaan we kijken wat er nodig is voor daadwerkelijk circulair én hoe we dat samen mogelijk kunnen maken. We gaan onze ambitie delen en kennis uitwisselen in de vorm van workshops. Handen uit de mouwen dus! Als laatste kijken we samen hoe we de resultaten optimaal zouden kunnen verwerken in het inkoopproces."

"De doelstelling van deze dag is: ‘overheid meets markt’ en samen brainstormen over hoe daadwerkelijke circulaire inrichting gerealiseerd kan worden. Met workshops wordt er interactief inzicht gegeven aan zowel overheid als markt dat transitie op de keten (in plaats van alleen product) de sleutel naar een circulaire economie is. Wat de markt daaraan kan doen om dit te realiseren. Wat de overheden kunnen doen om dit te faciliteren. Hoe dit verwerkt kan worden in inkooptrajecten."

Als indirecte aanleiding voor deze marktontmoeting noemt De Klerk een aantal concrete inkooptrajecten:

• De Nationale Politie is in voorbereiding voor de organisatie-brede aanbesteding van meubilair in 2019
• Gemeente Bronckhorst start dit jaar met een aanbesteding voor bureaustoelen
• Gemeente Winterswijk start dit jaar met aanbestedingen voor inrichting
• Gemeente Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam starten elk in 2019 met een aanbesteding van bureaustoelen
• Gemeente Oude IJsselstreek start een aanbesteding voor inrichting.
• Gemeente Vlaardingen start in 2019 een aanbesteding inrichting.
• Gemeente Schiedam start in 2019 een aanbesteding inrichting.

Waar: Apeldoorn, Politie academie
Wanneer: woensdag 16 mei 2018, van 12.00-18.00 uur
Doelgroep: kantoorinrichting marktbreed en maatwerkmeubilair, wanden en vloerafwerking.


Aanmelden


www.rendemint.nl

Kantoor- en projectmeubelfabrikant Vepa uit Hoogeveen is uitgeroepen tot 'Hét Duurzame Drentse bedrijf 2018'. Dat is donderdag 12 april bekendgemaakt tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event in het provinciehuis in Assen. De fabrikant van kantoor- en projectmeubilair is unaniem tot winnaar gekozen door de vakjury, met gedeputeerde Tjisse Stelpstra als voorzitter.

Vepa kreeg de award toegekend vanwege de ontwikkeling en realisatie van Plastic Whale Circular Furniture by Vepa: een collectie kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic.

De plastic soep is een algemeen erkend en groot probleem. Onder het motto: Stop talking. Let’s start doing! gaat Vepa samen met social enterprise Plastic Whale de strijd aan tegen het plasticprobleem.  Plastic Whale vist het benodigde plastic uit de gracht, Vepa zorgt voor de technische ontwikkeling en productie van de collectie. “In slechts zes maanden tijd hebben we een boardroomtafel, bijpassende stoelen, een lampenserie en akoestische wandpanelen ontwikkeld. Dat is ongekend en tekenend voor onze toewijding. Niet denken, maar doen. En dan vooral duurzaam!’’, aldus Janwillem de Kam, directeur van Vepa.

Het bijzondere ontwikkeltraject is volledig gericht op waardecreatie uit afval. Naast gerecyclede PET-flessen wordt er gebruik gemaakt van (eigen) gerecycled staal en stof, aangevuld met onderdelen van duurzaam FSC en Pefctm-hout. Maar dat is niet het enige. Juryvoorzitter en gedeputeerde Tjisse Stelpstra : “Als jury zijn we bij Vepa op bezoek gegaan om te kijken of het waar is wat ze beweren. En ik kan niet anders dan concluderen dat het waar is: regionale inkoop, zeer zuinig met energie, de juiste grondstoffen gebruiken, enzovoort.  Het is een fantastisch mooi bedrijf, waar ik als Drents gedeputeerde trots op ben.”

Plastic Whale Circular Furniture by Vepa is één van de vele duurzame initiatieven van Vepa.  De productie wordt bewust in Nederland en in eigen hand gehouden. Dat is uniek in de branche. “Wij vertrouwen op de kwaliteit en flexibiliteit van onze eigen medewerkers. Alleen daardoor kunnen we trajecten als Plastic Whale Circular Furniture realiseren”, aldus De Kam.  


https://vepa.nl/

Bakker Elkhuizen maakt in een nieuwsbrief van 10 april melding van een wetenschappelijke studie bij een Fortune-500 organisatie. De studie, uitgevoerd door 'een prominente universiteit in de VS heeft aangetoond dat het gebruik van de SitStandCoach software heeft geleid tot een toename van meer dan 200 procent in het gebruik van zit-sta bureaus vs. de controle groep die niet was uitgerust met de SitStandCoach software', aldus de nieuwsbrief.
 

De software herinnert medewerkers eraan om zitten en staan af te wisselen. Zo zorgt de software ervoor dat mensen hun zit/sta-bureaus op de juiste manier gebruiken, dus dat zij niet te lang staan of zitten. Bakker Elkhuizen meldt verder dat is gebleken dat medewerkers die de software hebben geïnstalleerd ook zonder het gebruik van zit/sta-bureaus 40 procent meer bewegen. 'Dit bewijst dat onze software in allerlei werksituaties een positief effect heeft', zegt Bakker Elkhuizen, dat blij is dat de door hen geclaimde positieve effecten van de Work & Move SitStand Coach op de gezondheid, het concentratievermogen, de creativiteit en het energieniveau van medewerkers nu door een onafhankelijke studie zijn bewezen.

www.bakkerelkhuizen.com
 
 
 

{LST_ITEMS:2041}Vloer, Wand & Plafond

De Sepagroep met het in Nijverdal gevestigde Sepawand en in Berkel en Rodenrijs gevestigde Wandenservice, is deze week voor 100 procent overgenomen. De nieuwe aandeelhouders zijn de eigenaren van de Hemink Groep uit Holten/Amersfoort en Fred Mak die tevens de dagelijkse leiding van de Sepagroep en haar werkmaatschappijen op zich zal gaan nemen.
 
De eigenaren van de Hemink Groep zien veel synergie mogelijkheden met de bedrijven in de Sepagroep. Het van oudsher bekende Hemink schildersbedrijf heeft zich ontwikkeld tot een 100 procent vastgoedpartner. Naast het verduurzamen van woningen worden er steeds vaker projecten in de utiliteitsbouw uitgevoerd waarbij de systeemwanden en plafonds van Sepawand en Wandenservice een mooie aanvulling zijn.
De nieuwe directeur, Fred Mak, die zijn carrière ooit in 1986 als trainee bij Sepawand begon, heeft zijn sporen verdiend in de gevelbouw en was jarenlang directeur van Solarlux Nederland. Met zijn ruime ervaring in de bouw, op zowel commercieel als technisch gebied, zal hij met hulp van de andere aandeelhouders nieuwe impulsen aan het bijna 50-jarige Sepawand gaan geven.
De Sepagroep was in het bezit van Ronald Eikenaar maar door persoonlijke omstandigheden de laatste jaren niet meer in staat om zelf leiding aan de bedrijven te geven. De heer Eikenaar is blij met de nieuwe aandeelhouders en heeft alle vertrouwen in een succesvolle continuering van het bedrijf en behoud van de werkgelegenheid.

www.sepagroep.nl


{LST_ITEMS:2041}


Op woensdag 25 april a.s. vindt de feestelijke opening plaats van ForinnStore Hoogeveen. ForinnStore Hoogeveen is al bekend in de regio maar heeft nu een geheel nieuw pand, dat klaar is voor de toekomst. Dries Smit de vestigingsleider, alsook meerdere leveranciers staan deze dag klaar om een ieder feestelijk te ontvangen.

Van 14.00 tot 18.00 uur worden er diverse interessante demonstraties en workshops gegeven door Uzin, Wolff, Estillon, Union, Döllken & Wepro. Daarnaast zijn er zeer interessante openingsaanbiedingen en kunt u schieten voor extra korting. Ook zal er goed gezorgd worden voor de innerlijke mens.

ForinnStore Hoogeveen is te vinden aan de Dr. Anton Philipsstraat 7 in Hoogeveen.

www.forinn.nl

 


{LST_ITEMS:2041}


Nederlands internationaal toonaangevende mode-ontwerper Jan Taminiau  kiest M4Four voor de vloeren van zijn overzichtstentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht. 'Reflections' is de naam van zijn tentoonstelling - geopend van 21 april tot 26 augustus - gewijd aan topstukken uit collecties van de afgelopen 10 jaar.Jan Taminiau (1975, Goirle) staat bekend om zijn gebruik van traditionele, ambachtelijke handwerk en productietechnieken, originele materialen en stofbewerkingen, naast zijn liefde voor esthetiek. Zijn universum en het verhaal dat Jan Taminiau wil vertellen, zijn dit keer herkenbaar terug te vinden in de ontwerpen van de vloeren van de expositie.

Hoe belangrijk zijn vloeren in jouw tentoonstelling?
“Zoals in een jurk het corset de basis vormt waarvan alles aan hangt, is de vloer de basis waarop alles staat. Vandaar dat je die basis wilt duiden en zorgen dat die naar je hand wordt gezet zodat het een onderdeel wordt van je verhaal.”

Hoe heb je deze vloeren ontworpen?
“Uitgangspunt is dat de technieken die we al gebruiken - de borduur- en de handgemarmerde stoffen - zijn uitvergroot waardoor je - door er op te lopen - gewoon de handsteek, de kraaltjes kunt zien zitten. Het maakt een gevoeligheid zichtbaar die je normaal niet met het blote oog kunt zien. Je kunt dus als het ware in het bad stappen van borduur.”

Bekijk het fimpje over Jan Taminiau: https://youtu.be/FFUIt6lHq90
 

 
 
 

www.m4four.com{LST_ITEMS:2041}


ul hier uw tekst in...

De Milan Design Week werpt zijn schaduw vooruit. Van 17 tot en met 22 april is ook Forbo aanwezig. Het vloerenbedrijf presenteert tijdens de Salone di Mobile de nieuwe collecties Marmoleum, Fabscrap en Flotex by Philippe Starck. Dat gebeurt op 'Fuori Salone'.'Nothing replaces the painter’s hand', dat is de ondertitel van Forbo’s voorproefje van de samenwerking met ontwerper Philippe Starck, met wie een collectie van high-definition bedrukte Flotex vloerdekking is gemaakt. De collectie wordt officieel gelanceerd in juni.

Onder de titel 'Marmoleum Blooms' presenteert Forbo bij Cavellerispaziodanza ook Marmoleum Splash, een levendig, feestelijk en uitbundig ontwerp, eigentijds ook, dat tegelijkertijd dient als een verbinding tussen de klassieke gemarmerde en uni dessins in de collectie. Marmoleum is een natuurproduct met de status CO2-neutraal.

Tot slot onthult Forbo Fabscrap, 'The beauty of imperfection', wat is gemaakt van gerecycled materiaal uit de Forbo Sphera collecties, resulterend in een premium random design vloerbedekking.

De tentoonstelling wordt aangevuld met meubelstukken uit de Furniture Linoleum collectie van Forbo, een materiaal voor het afwerken van oppervlakken


www.forbo.com{LST_ITEMS:2041}


Maak kennis met digitaal geprinte wandbekleding van Vescom: perfect om precies die ene bijzondere sfeer te vertalen naar een prachtige print in de gewenste maat. Ideaal voor projectspecifieke oplossingen in bijvoorbeeld de hospitality industrie, zorgsector, kantooromgevingen, retail interieurs en het onderwijs.Wordt het een eigen ontwerp of een beeld uit een beeldbank? De mogelijkheden met de digitaal geprinte wandbekleding van Vescom zijn ongekend. Vescom biedt keuze uit zeven verschillende ondergronden in diverse structuren. De kamerhoge ondergrond Langor voorziet zelfs de meest omvangrijke wanden van een naadloze fullcolour print. Welke print het ook mag worden; Vescom garandeert een hoogwaardige kwaliteit: duurzaam, goed reinigbaar,  brandwerend, bestand tegen krassen en stoten, veilig, kleur- en lichtecht.


www.vescom.com/nl/digitaal-geprinte-wandbekleding{LST_ITEMS:2041}


ul hier uw tekst in...

Liefhebbers van kunst, antiek en design in het interieur kunnen hun hart ophalen met de onlangs verschenen nieuwe collectie wandbekleding, ontworpen door de Arnhemse ontwerpster Hanneke van de Pol.

Vervlogen tijden
Of u nu houdt van Jugenstil, Art deco, modern of meer van een oriëntaalse interieurstijl; de nieuwe ‘Wallcovering’ collectie is een Walhalla voor wie op zoek is naar een mooie, naadloze én eenvoudig aan te brengen wandbekleding, die de bijzondere sferen van vervlogen tijden terug weet te brengen in het interieur van nu. De collectie bestaat momenteel uit meer dan tachtig stijlvolle dessins en patronen die te bestellen zijn op de website van Artwallcollection en in de winkel van grafisch- en ruimtelijk ontwerpster Hanneke van de Pol.Tailor Made wandbekleding
Naast de vaste collectie levert Hanneke bijzonder maatwerk voor hotels, restaurants en kantoren. Dit kan variëren van een bijzonder kleurenplan voor uw interieur tot een compleet interieurontwerp. Met een exclusief ontworpen wandbekleding, het gevoel voor kleur en materialen belooft Van de Pol ieder interieur om te toveren tot een klein paradijs waar het bijzonder aangenaam vertoeven is.Productinformatie
De speciaal op maat gemaakte en geleverde wandbekleding wordt gemaakt van een fijngeweven pvc doek met een matte en luxueuze textiele uitstraling, dat waterafstotend, krasvast en kreukvrij is. Daarnaast heeft het naadloze behang een gewicht van 330 gram per vierkante meter, een B1/M1 certificering en het FSC mix label en kan het tot wel 5 meter hoogte en 40 meter breedte naadloos geleverd worden. Kortom een behang dat tegen een stootje kan en geschikt is voor diverse interieurs. Te bekijken in de Shop & Studio van de ontwerpster in het Modekwartier van Arnhem. De winkel is iedere zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur. Adres: Klarendalseweg 363www.artwallcollection.com{LST_ITEMS:2041}


ul hier uw tekst in...

Armstrong Ceiling Solutions presenteert dit jaar een vernieuwd A-book. In het naslagwerk zijn ruim dertig prestigieuze projecten uit heel Europa terug te vinden."Esthetiek, akoestiek, duurzaamheid en installatie. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het A-book 2018", vindt Armstrong. Het inspiratieboek toont het assortiment, laat zien welke mogelijkheden er zijn en brengt de nieuwste trends op het gebied van plafondinstallatie in beeld. Voor deze uitgave zocht Armstrong Ceiling Solutions nadrukkelijk de samenwerking met architecten.Marketing manager Thomas Kramer legt uit: “Architecten zijn een erg belangrijke doelgroep. Daarom hebben we dit boek nadrukkelijk met hen samen ontwikkeld. We kregen volledige openheid in hun werkwijze, filosofie en specifieke praktijkervaringen. Wat voor plafond kies je bijvoorbeeld in een ruimte met veel omgevingsgeluid? Op die en meerdere vragen geeft dit boek een kant en klaar antwoord.”Koffietafelboek
Zowel qua vormgeving als inhoud sloeg Armstrong Ceiling Solutions een nieuwe weg in. Het nieuwe A-book kreeg de look en feel van een magazine mee. Een ‘koffietafelboek’ voor architecten op zoek naar inspiratie. Kramer verduidelijkt: “We geven dit A-book al jaren uit. Voorheen was het vooral een bundeling van onze projecten. Dit jaar gaan we voor het complete verhaal. Behalve het tonen van fraaie beelden van projecten laten we ook architecten aan het woord. Bij een aantal projecten vind je een korte toelichting van de betrokken architect. Kortom; meer duiding en meer informatie over totstandkoming en de implementatie van materialen.”Europese inspiratie
Verdeeld over 104 pagina’s vinden lezers diverse Europese projecten terug waar plafondsystemen van Armstrong Ceiling Solutions zijn toegepast. Een voorbeeld is de Ystalyfera Welsh Medium Comprehensive School. Het pand werd voorzien van 2000 vierkante meter canopies (plafondeilanden), cradle-to-cradle gecertificeerde minerale tegels  en metalen plafondtegels met een eikenhouten look. "De akoestische eigenschappen zorgen ervoor dat de leerlingen geen hinder ondervinden van omgevingsgeluid", benadrukt Armstrong.www.armstrong.nl/plafonds

 

{LST_ITEMS:2041}

ul hier uw tekst in...


Verlichting

De armaturen van het merk LTS Licht & Leuchten zullen vanaf vandaag verkrijgbaar zijn via Fagerhult Nederland. Het Duitse verlichtingsbedrijf maakt sinds 2010 deel uit van de Fagerhult Group. Met deze stap verstevigt Fagerhult Nederland haar positie op het gebied van verlichting en met name in Retail.

Fagerhult Group zet haar merkenstrategie ook in Nederland door. Het Zweedse concern heeft de afgelopen jaren vele sterke bedrijven overgenomen en voegt daarmee veel diversiteit en design toe aan het eigen Fagerhult merk. De producten van LTS Licht & Leuchten die bekend zijn vanwege de hoogwaardige technische armaturen, zijn vanaf nu verkrijgbaar via Fagerhult Nederland.

LTS Licht & Leuchten GmbH ontwikkelt, produceert en levert technische armaturen van de hoogste kwaliteit en met vaak een optisch opvallend ontwerp. Dankzij het grote team van lichtontwerpers kan LTS rekening houden met de speciale wensen van klanten in de plannings- en constructiefase van een bouwproject en daarmee individuele verlichtingsoplossingen realiseren. LTS producten worden voornamelijk gebruikt in de gebieden als detailhandel, kantoor, architectuur en hospitality.


Fagerhult ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele verlichtingssystemen voor openbare ruimtes als kantoren, scholen, winkels, industrie én voor de zorg- en recreatiesector. Bij onze activiteiten ligt de nadruk voortdurend op design, functie, flexibiliteit en energiebesparende oplossingen.

www.fagerhult.nl
 


{LST_ITEMS:2041}

Licht is het digitale tijdperk binnengetreden. Het kan draadloos worden gestuurd en reageert door middel van sensoren automatisch op de omgeving. Dit werd tijdens de laatste Light + Building-beurs aan een breed publiek gepresenteerd. Bijvoorbeeld op de stand van Zumtobel.

Op ‘s werelds belangrijkste verlichtingsbeurs, showden meer dan 2.600 exposanten hun lichttechnische innovaties onder het motto “Connected – Veilig – Comfortabel”. De bezoekers van de stand van de Zumtobel Group konden op een oppervlakte van 1.280 vierkante meter verschillende toepassingsvoorbeelden van het Active Light-principe beleven – innovatief, smart en op maat afhankelijk van de behoeften.

In de zin van het motto "Lights. Connectivity. Action“ presenteerde de Zumtobel Group tijdens Light + Building in Frankfurt am Main met de nadruk op het omvangrijke serviceaanbod van het merk Zumtobel Group Services (ZGS). Al deze diensten baseren zich op de innovatieve oplossingen van de zustermerken. Als 'innovatieleider' plaatste het merk Zumtobel onder het motto “Lights. Connectivity. Inspiration“ de Active Light-aanpak binnen de diverse toepassingsgebieden – kantoor, industrie, detailhandel en kunst en cultuur – voor.

Overigens was 'slimme verlichting' natuurlijk ook op stands van diverse andere aanbieders te vinden. Hoe vooraanstaand Zumtobel wellicht ook is, het merk is bepaald niet de enige 'innovatieleider' in de verlichtingsindustrie. In de zojuist verschenen uitgave van Inside Information (nr. 2) vindt u een uitgebreid overzicht van de meest recente ontwikkelingen.

www.light-building.com
 


{LST_ITEMS:2041}

Zaterdag 24 maart om 20.30 was het weer tijd om stil te staan bij de bedreigingen waar onze aarde mee wordt geconfronteerd. Elk jaar wordt daartoe wereldwijd, door het Wereld Natuur Fonds, Earth Hour georganiseerd. Plaats van handeling in Nederland was dit jaar de Erasmusbrug in Rotterdam. WNF-ambassadeur André Kuipers drukte op de rode knop waardoor de markante brug een uur donker werd.Lichtdesigner Annet van Egmond had speciaal voor deze gelegenheid een product ontworpen dat haarfijn aansluit op de boodschap die Earth Hour wil uitdragen. Met haar Miss Nigthingale product, een lamp die gevoed wordt door solar energie, gemaakt van gerecycled plastic, vraagt ook zij aandacht voor de zorg die wij zouden moeten hebben voor de toekomst van onze aarde. Wat is er mooier dan licht te kunnen hebben dat voortkomt uit energie opgewekt door de eeuwige bron van licht: de zon."Ik wil een licht schijnen op onze planeet aarde, het is mijn ambitie om het leven van mensen over de hele wereld positief te beïnvloeden door het gebruik van een overvloedige beschikbare en vrije bron, namelijk de zon", aldus Annet van Egmond.

Foto's: Fred Ernst / WNF

www.misssolarlight.com


{LST_ITEMS:2041}


Ontwerp & Architectuur

Materia, het leidende platform voor materiaalinnovatie, is partner van het World Architecture Festival 2018, dat plaatsvindt van 28 – 30 november in RAI Amsterdam. Materia is op dit wereldberoemde architectuurevenement aanwezig met een eigen paviljoen dat een extra dimensie verschaft aan het festival.
 
Het World Architecture Festival (WAF) kende voorgaande jaren Berlijn, Singapore en Barcelona als locaties. Na gesprekken met RAI en Materia heeft de organisatie van WAF besloten om het festival de komende 2 jaar in Amsterdam te organiseren. “Materia en Amsterdam RAI werken al jaren nauw samen, we zijn er trots op samen met hen het WAF naar Nederland te hebben gehaald,” aldus Materia-directeur Jeroen van Oostveen. “We zien er erg naar uit om WAF naar Nederland te brengen, en om samen te werken met Materia om het MaterialDistrict Pop-up-paviljoen bij WAF te laten zien", stelt WAF Event Director Tracy Collins.
WAF, de ‘Oscars van de architectuur’, is het enige architectuurevenement ter wereld dat keynotelezingen combineert met de invloedrijkste namen binnen de architectuur, jury-presentaties van 500+ finalisten, wereldwijde netwerkkansen en een internationale product- en materiaaltentoonstelling. Het awards-programma is het grootste live-evenement van zijn soort ter wereld. Alle geselecteerde bureaus zullen hun voorstellen live presenteren, in de aanwezigheid van festivalafgevaardigden en de jury. De organisatie verwacht meer dan 1.000 inzendingen na een recordaantal inzendingen van ruim 900 in 2017.
 
Meer dan 500 architectuurbureaus zullen meedingen naar categorie- en algemene prijzen. Behalve 30+ categoriewinnaars zal de internationale jury het beste gebouw van het jaar, het beste toekomstige project en het beste complete landschap kiezen. Voorgaande winnaars zijn prominente namen in de architectuurwereld als Foster & Partners, Zaha Hadid Architects, Snøhetta, BIG, Isay Weinfeld, Perkins & Will, Rogers Stirk Harbour, FJMT en Sou Fujimoto.
Onder de nieuwe naam MaterialDistrict Pop-up (voorheen Material Xperience On Tour) laat Materia in een uitzonderlijke tentoonstelling zorgvuldig gescoute, innovatieve materialen van 100 materiaalmerken zien. De bezoeker kan zich in het paviljoen verwonderen over unieke tentoonstellingsstukken en presentaties van twaalf gerenommeerde materiaalmerken die met een eigen presentatie aanwezig zijn. Deze spectaculaire line-up aan innovatieve materialen, tentoonstellingsstukken en materiaalmerken geeft de laatste trends en ontwikkelingen op architectuurgebied weer en dompelt de bezoeker onder in alles wat nieuw is op architectonisch materiaalgebied.
 
Materia zal voor het World Architecture Festival een belangrijke rol vervullen door het evenement binnen het Materia-netwerk van tienduizenden (interieur)architecten en R&D- en designprofessionals te promoten. Architectenbureaus zullen door de organisatie worden opgeroepen werk in te zenden voor de award en worden uitgenodigd om eind november een bezoek te brengen aan dit unieke event.
WAF verwacht dat minstens duizend architectuurprojecten zullen meedingen naar de 30+ categorieprijzen en de drie algemene prijzen tijdens deze 11e editie van het Architecture Festival. WAF introduceert tevens een ‘Amsterdam Prize’, speciaal voor deze editie. Deze prijs zal worden uitgedeeld aan het beste gebouw in Amsterdam dat is opgeleverd tussen januari 2017 en juli 2018. Elk gebouw in Amsterdam dat is geselecteerd in een van de categorieën is gekwalificeerd voor de ‘Amsterdam Prize’ en zal worden bezocht door een jury van experts op 27 november 2018. De winnaar van de ‘Amsterdam Prize’ zal worden aangekondigd op 28 november 2018, de eerste dag van het World Architecture Festival 2018.
 
Het World Architecture Festival 2018 vindt plaats van 28-30 november in RAI Amsterdam.
 

{LST_ITEMS:2041}

U weet het: 'Milaan' is alweer achter de rug. In de stad en op het beurscomplex was weer van alles te zien. Eén van de vele bedrijven die zich weer in de kijker soeelde was Vitra. In samenwerking met Milan Design Week 2018 presenteerde Vitra onder meer de tentoonstelling 'Typecasting' in de voormalige sportarena La Pelota.

De designer Robert Stadler, die de tentoonstelling cureerde en inrichtte, heeft een uitgebreid panorama gecreëerd van ongeveer 200 objecten. Hij maakte daarvoor gebruik van het omvangrijke archief van Vitra om huidige producten naast klassiekers, prototypes, speciale edities en toekomstvisies te plaatsen. Het centrale thema van de show was de sociale functie van meubels in de maatschappij.

De tentoonstelling bood een nieuwe kijk op Vitra. De panoramische tentoonstelling in de ruime Pelota-arena van ongeveer 200 objecten geeft het verleden, het heden en de toekomst van “Project Vitra” weer. Robert Stadler, curator en ontwerper van de show, benadrukte de sociale rol van meubels, en vooral van stoelen, als een belangrijk thema. Naast hun duidelijke praktische gebruik als zitobjecten, hebben stoelen historisch gezien altijd al een bijkomende representatieve functie gehad: de keuze voor een specifieke stoel weerspiegelt het persoonlijke imago. De objecten werden gegroepeerd in negen communities vernoemd naar stereotype groepen uit de media zoals “Spartans” – “Athletes” – “Beauty Contestents” en “Slashers” ieder met hun eigen profiel.

Ook op de beurs zelf was Vitra natuurlijk vertegenwoordigd. Op de meubelbeurs Salone del Mobile 2018 in Milaan presenteerde Vitra een overzicht van de huidige Vitra Home Collection en naast nieuwe en geüpdatete producten ook heruitgaven van klassieke ontwerpen. De presentatie legde de nadruk op meubels van Charles en Ray Eames, Jasper Morrison, Maarten van Severen en Hella Jongerius. Onder de slogan “4 Collages, 5 News, 6 Windows…*and a Whale” nodigde het bedrijf bezoekers uit om de vier paviljoeninterieurs, vijf nieuwe producten en zes showcases te ontdekken.

www.vitra.com


{LST_ITEMS:2041}

Mvrdv onthult een installatie voor Bvlgari die de creatieve geest van het luxe merk viert tijdens de Milan Design Week 2018. Mvrdv werkte samen met Bvlgari aan een installatie voor de Milan Design Week 2018 in het Brera Design District waarin de creatieve geest van het gerenommeerde Italiaanse merk wordt gevierd. In verschillende driedimensionele ruimtes ontworpen door Mvrdv, Iván Navarro & Courtney Smith en Storage Associati, worden drie belangrijke elementen in de ontwerpen van het merk geïnterpreteerd: materiaal, modulariteit en kleur. De installatie is te zien tot 22 april 2018.Bvlgari combineert regelmatig materialen uit verschillende vakgebieden, zoals bijvoorbeeld materialen geïnspireerd door industrieel designn. Als pioniers in het mengen van innovatieve en zeer kostbare materialen, uitvinders van modulariteit in prêt-à-porter sieraden en meesters in kleur, dagen Bvlgari met hun ontwerpen steeds de traditionele regels van ontwerp en esthetiek uit. De installatie van Mvrdv is onderdeel van een labyrint waarbij bezoekers verwelkomd worden in een abstract universum waar je gedwongen worden alles wat je weet achter je te laten. Zo kan je de essentie van Bvlgari’s kunst en design beter vatten: de regels deconstrueren om ze daarna opnieuw uit te vinden.

"Met deze installatie wilden we de kleuren, materialen en inventiviteit van Bvlgari als een wereldberoemd merk vastleggen", zegt Jacob van Rijs, medeoprichter van Mvrdv. "Door het tijdloze patroon van de Serpenti juwelen in een ruimte te veranderen, worden juwelen architectuur. Je betreedt de Serpenti! "De installatie van Mvrdv transformeert de iconische armband uit de Serpenti collectie van Bvlgari in een ruimtelijke ervaring: een boog opgebouwd uit schalen gecombineerd met spiegels zorgt voor een caleidoscoopeffect waarbij de bezoeker geïntroduceerd wordt aan de rijke wereld van kostbare en onconventionele materialen. Iedere schaal is ingevuld met een ander materiaal van Bvlgari's repertoire voor juwelen en architecturale ruimtes waardoor oneindige combinaties zichtbaar worden. Op dezelfde manier combineert Bvlgari regelmatig materialen uit verschillende vakgebieden in hun ontwerpen, voornamelijk geïnspireerd door industrieel design.

De showcase van de Milan Design Week vindt plaats in het Brera Design District als onderdeel van Fuorisalone in Milaan, in Via delle Erbe, 2, 20121 Milano MI, Italia tot 22 april 2018.

www.mvrdv.com

 

{LST_ITEMS:2041}


De nominaties voor de European Design Awards 2018 zijn bekend. In totaal maken 38 Nederlandse inzendingen kans op een prijs.Boekontwerper Thijs Verbeek mag – evenals vorig jaar – vier nominaties op zijn naam schrijven, en voert daarmee de lijst aan. De bureaus Grrr, Studio de Ronners en Vruchtvlees werden elk drie keer genomineerd. Van Das Buro en YURR studio nomineerde de jury elk twee ontwerpen.

Voorhoede
et negen genomineerde digital designcases geven de Nederlandse inzenders een sterk visitekaartje af. Ook de zeven nominaties voor implementatie van brand en corporate identities tonen dat Dutch design onverminderd in de voorhoede staat op het Europese speelveld. In de meer traditionele hoek van grafisch ontwerp – van typografie en illustratie tot drukwerk als boeken, tijdschriften, brochures en jaarverslagen – maken in totaal zestien inzendingen kans op een prijs. Opvallend is dat veel genomineerd werk werd gemaakt voor opdrachtgevers in de culturele sector, zoals theaters, musea, evenementen en culturele instellingen.

Festival
De European Design Awards zijn een samenwerking tussen ruim twintig Europese designmagazines, -sites en -blogs, waaronder Dude, Dutch Designers Magazine  een uitgave van de BNO. Naast de reguliere prijzen is er een award voor de Best of Show en de Jury Prize, en wordt de European Design Agency of the Year bekendgemaakt. De prijzen worden op 2 juni uitgereikt in Oslo tijdens het European Design Festival  georganiseerd door Grafill, de Noorse organisatie voor visuele communicatie en design.Nominaties
De Nederlandse kanshebbers per categorie:

10.1 Company Logo
Vruchtvlees, Theater Rotterdam

10.2 Brand Logo
Geen Nederlandse nominaties

10.3 Printed Identity Applications
Lava, KLIK Amsterdam Animation Festival

10.4 Digital Identity Applications
Studio Airport, Amsterdam Arts Council
Grrr, Stedelijk Museum Amsterdam
YURR studio, Burg, Burg

10.5 Integrated Identity Applications
Das Buro, Mezz Breda
Lesley Moore, Royal Academy of Art & Royal Conservatoire The Hague
Vruchtvlees, Theater Rotterdam

11.1 Book Layout
Studio Marise Knegtmans, We Are Family
YURR studio, BNA-boek Licht Verdicht

11.2 Book Cover Single
Trapped in Suburbia, Arita Ceramics Symposium

11.3 Artistic Catalogue
Studio Renate Boere, The Living Surface

11.4 Magazine
MacGuffin Magazine

11.5 Annual Report
Das Buro, BNNVARA

11.6 Calendar
Geen Nederlandse nominaties

11.7 Book Cover Series
Studio de Ronners, The CoFoundry

12.1 Poster Single
Geen Nederlandse nominaties

12.2 Poster Series
Geen Nederlandse nominaties

12.3 Brochure
Thijs Verbeek grafisch ontwerp, Sikkens Prize 2017

12.4 Product Catalogue
Thijs Verbeek grafisch ontwerp, Kettal Outdoor Furniture Catalogue 2018

12.5 Cards & Flyers
Geen Nederlandse nominaties

13.1 Packaging Alcoholic Drinks
Geen Nederlandse nominaties

13.2 Packaging Food & Beverages
..., staat, Delicata-chocolade

13.3 Packaging Health & Beauty
Studio de Ronners, Veld & Vaas

13.4 Music / Film Cover
Geen Nederlandse nominaties

13.5 Packaging Miscellaneous
Geen Nederlandse nominaties

14.1 Promotional Site
Grrr, Stedelijk Museum Amsterdam (www.stedelijk.nl)
Vruchtvlees, HvanA (www.hvana.nl)

14.2 Information Site
Freshheads, Stedelijk Museum Breda (www.stedelijkmuseumbreda.nl)

14.3 E-commerce
Geen Nederlandse nominaties

14.4 Mobile App
Clever°Franke, Mashrooi-app
Fabrique, Rijksmuseum-app

14.5 Motion Graphics
Ambassadors, 'Het geluk van Barry en Harry' (Nationale Postcode Loterij)
Momkai, Oncode Institute

14.6 Miscellaneous Digital
Geen Nederlandse nominaties

15.1 Book & Editorial Illustration
Ludwig Volbeda, Fabeldieren

15.2 Corporate Illustration
Geen Nederlandse nominaties

15.3 Infographics Print
Geen Nederlandse nominaties

15.4 Infographics Digital
Geen Nederlandse nominaties

16.1 Printed Self-promotion
Novo Typo, Novo Typo Color Book
Thijs Verbeek grafisch ontwerp, Thijs Verbeek A-B-C

16.2 Digital Self-promotion
Geen Nederlandse nominaties

16.3 Self-initiated Projects
Grrr, Picl (www.picl.nl)
Thijs Verbeek grafisch ontwerp, Book Burnings: An Anthology

17.1 Original Typeface
Typotheque, Thesaurus

17.2 Signs & Displays
Geen Nederlandse nominaties

17.3 Exhibition Design
Lambert Kamps, Touch of Time (Amsterdam Light Festival)
Kossmann.dejong, De Canon van Nederland (Openluchtmuseum Arnhem)

17.4 Digital Installations
Tinker imagineers, Cradles of Abstract Art (Mondriaanhuis Amersfoort)

17.5 Student Projects
Geen Nederlandse nominaties

17.6 Miscellaneous Printed
Dawn, Six Minute Stories

17.8 Original Display Typeface
HOAX, Cool Japan
Studio de Ronners, Maallust Pro

www.bno.nl

 

{LST_ITEMS:2041}Overig nieuws

De vorige week (14-21 april 2018) stond wereldwijd in het teken van creativiteit en innovatie (World Creativity and Innovation Week). Reden voor het Center for People and Buildings (CfPB) in Delft om te focussen op dat onderwerp.

"Creativiteit en innovatie samen met het uitwisselen van informatie en het afstemmen van werkprocessen beschouwen we als een onderdeel van kennisdeling", aldus een woordvoerder. "Kennisdeling kan ervoor zorgen dat informatie en kennis beter verankerd worden binnen jouw organisatie. Doordat meer medewerkers op de hoogte zijn van elkaars werk, kan dit op zijn beurt weer leiden tot het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Wat is de rol van de werkomgeving?"

Bij de ontwikkeling en evaluatie van (nieuwe) werkomgevingen vroegen bedrijven en instellingen steeds vaker aan het CfPB of je een kantoor voor kennisdeling kon maken, in de hoop dat de hiervoor genoemde effecten vanzelf zouden optreden. "De universiteiten en hogescholen hebben dit onderwerp standaard op hun wensenlijstje. In kantoren is er een opkomst van deze vraag." Het CfPB ontwikkelde daarom  voor het Werkomgevingsdiagnose-instrument een module kennisdeling.  "In de afgelopen jaren hebben heel wat organisaties (circa 50 casestudies) gekozen om het verband tussen creativiteit en werkomgeving uit te zoeken. De vragen die we stellen bieden de medewerkers de kans om hun opvattingen te delen  of de werkomgeving kennisdeling ondersteunt."


"Onze respondenten zeggen dat het uitwisselen van informatie in de werkomgeving wel goed gaat. Bijna de helft van de respondenten vindt  dat werkomgeving hieraan ondersteuning biedt. Voor kennisdeling is men al kritischer  Creativiteit en het gezamenlijk ontwikkelen van ideeën wordt slechts volgens drie op de tien medewerkers door de werkomgeving ondersteund. Een even groot aandeel van de medewerkers vindt echter dat de werkomgeving creativiteit niet ondersteunt. Er lijkt dus nog wel wat winst te behalen om de werkomgeving beter te laten aansluiten op deze steeds vaker geuite doelstelling. Daarvoor moeten we meer weten hoe de werkomgeving van invloed is op creatieve ideeën. Er is wel wat wetenschappelijk literatuur beschikbaar, maar de uitkomsten daarvan verschillen. Het kan best zijn dat veel mensen geen onderscheid maken tussen omgevingen en dat ze creativiteit vooral een persoonlijke eigenschap vinden."

"Als we de werkomgevingen afzonderlijk bekijken, dan zijn er duidelijke verschillen. In een aantal onderzoekscases vindt meer dan de helft van de medewerkers dat creativiteit door de werkomgeving wordt ondersteund. Dat zijn onderzoeks- en onderwijsomgevingen, waar studenten en medewerkers samen komen of kantoren van marketingafdelingen (waar de mensen zelf al meer dan gemiddeld creatief zijn en  zorgen voor nieuwe ideeën en een frisse kijk op zaken?)."

www.cfpb.nl


{LST_ITEMS:2041}

TECE introduceert een maatwerkservice voor nog meer individuele ontwerpvrijheid van badkamers en toiletten.

Dit impliceert dat een aantal series wc-bedieningsplaten in alle RAL-kleuren zijn te leveren. Bovendien zijn de bedieningsplaten van metaal of kunststof ook leverbaar met vijf trendy metallische oppervlakten. Zoals messing, brons, koper, nikkel en chroom, zowel gepolijst als geborsteld. Daarnaast kan een extra attentiewaarde worden gecreëerd met de bedrukking van een logo, bijvoorbeeld van een hotel of een merkstatement van een bedrijf.

De wc-bedieningsplaten van TECE passen probleemloos op elk type inbouwreservoir van TECE. "Bij de meeste series kan de bediening zowel aan de voor- of bovenzijde (planchet) plaats vinden", aldus het bedrijf. "Voor het spoelen is de bedieningsplaat voorzien van één of twee geveerde bedieningstoetsen. Bij twee toetsen is de kleine toets voor 3 liter, de grote toets voor de volspoeling van 4,5/6/7,5 of 9 liter. Het spoelvolume van de volspoeling kan eenvoudig op de spoelklok worden ingesteld. Dankzij deze waterbesparende spoeltechniek kan meer dan 50 procent op water worden bespaard."

Voor meer frisheid en hygiëne kan de bedieningsplaat optioneel worden voorzien van een inworpschacht voor reinigingstabletten. "Via de inworpschacht valt het reinigingstablet in het spoelreservoir. Door het gebruik van het reinigingstablet krijgt het spoelwater bovendien een aantrekkelijke lichtblauwe kleur."

www.tece.nl


{LST_ITEMS:2041}


Yvette Watson, voorzitter van de FMN-expertgroep Circulaire & Inclusieve Economie, stijgt dit jaar van plaats 8 naar 7 in de ‘ABN AMRO Duurzame 50’. Zij is daarmee de hoogst geplaatste facility manager in deze lijst, die nog steeds voor een groot deel wordt gedomineerd door vastgoedexploitanten, vastgoedadviseurs, aannemers en architecten.

“De 7e plek van Yvette Watson is niet alleen een terechte erkenning voor haar inzet voor een duurzame, circulaire omgeving, maar ook een erkenning van de rol die facility managers hebben in de verduurzaming van de gebouwde omgeving”, zegt verenigingsmanager Roel Masselink van FMN. De ‘ABN AMRO Duurzame 50’ wordt elk jaar door een vakkundige jury samengesteld en is een lijst van personen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving in Nederland ook echt duurzamer te maken. De lijst van 2018 werd gisteravond bekend gemaakt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland. Voor de ‘ABN AMRO Duurzame 50’ waren dit jaar meer dan 250 genomineerden. Architect Thomas Rau eindigde dit jaar op de eerste plaats in de Duurzame 50.

Facility managers zijn meer dan eens de drijvende kracht achter en bij verduurzamingsprojecten in de gebouwde omgeving, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Ook de rol die zij spelen en moeten spelen bij de energietransitie en het ontkoppelen van gebouwen van het gasnet is immens. De 7e plaats van Yvette Watson weerspiegelt dat. Als het gaat om duurzaamheid is Yvette Watson zo’n voorbeeld van een drijvende kracht. Onvermoeibaar en gepassioneerd zet Yvette zich in voor een duurzamere wereld. “Een absoluut voorbeeld voor anderen. Haar gedrevenheid, passie en overtuigingskracht werken aanstekelijk. Als het gaat om duurzaamheid is Yvette zowel binnen haar werk voor de Koninklijke Bibliotheek en haar bedrijf PHI Factory, als binnen FMN een toonbeeld voor anderen”,  aldus Roel Masselink.

FMN feliciteert iedereen met zijn of haar plek in de ABN AMRO Duurzame 50. Roel Masselink: “Wij vertrouwen erop dat deze verkiezing een stimulans is voor facility managers en alle anderen in de gebouwde omgeving om de spreekwoordelijke nek te blijven uitsteken voor de noodzakelijke vergroening van onze gebouwen.”

FMN is dé beroepsvereniging voor het facilitaire domein. De leden van FMN zijn werkzaam in uiteenlopende sectoren en diverse facilitaire branches. De facilitaire sector is inclusief vastgoed goed voor circa 10% van het bruto nationaal product (exclusief vastgoed circa 5 procent)*). Per 1 januari 2018 zijn FMN en NFC Index gefuseerd tot één vereniging. De indices van NFC Index zijn dé referenties voor kostenontwikkeling van facilitaire voorzieningen van kantoorhoudende organisaties en het onderwijs. De indices leveren relevante managementinformatie voor mogelijkheden op het gebied van kostenefficiency.

www.fmn.nl

<br />
{LST_ITEMS:2041}<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/497-hogere_opleiding_huisvestingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="http://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Hogere_Opleiding_Huisvestingskunde.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
<br />
{LST_ITEMS:2041}<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/497-hogere_opleiding_huisvestingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="http://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Hogere_Opleiding_Huisvestingskunde.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
<br />
{LST_ITEMS:2041}<br />
<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/502-basiscursus_inrichtingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="http://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Bik banner tbv nieuwsbrief.jpg" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
{LST_ITEMS:2041}TH Real Estate heeft in opdracht van Cityhold Office Partnership (CHOP) de overname van EDGE Olympic in Amsterdam van EDGE Technologies afgerond. EDGE Technologies is een nieuw door Coen van Oostrom opgericht vastgoedtechnologiebedrijf. CHOP heeft zich bovendien verplicht tot de overname van EDGE Grand Central in Berlijn, een kantoorgebouw van topkwaliteit dat in het eerste kwartaal van 2020 voltooid moet zijn. In totaal bedraagt de waarde van de assets ca. € 200 miljoen en zullen deze ca. 35.000 m² hoogwaardige kantoorruimte opleveren. 

 

Het nieuwe strategische partnership is voornemens om de portefeuille de komende drie tot vijf jaar uit te breiden tot 1 miljard euro, waarbij EDGE Technologies een minderheidsbelang in de co-investering zal behouden, terwijl TH Real Estate als vermogensbeheerder zal optreden.

 

EDGE Olympic is een uiterst duurzame high-tech herontwikkeling en gevestigd aan de Zuidas, het moderne zakendistrict van Amsterdam. Het biedt 12.504 vierkante meter eersteklas kantoorruimte en nevenaccommodaties verspreid over vijf verdiepingen, alsmede 100 ondergrondse parkeerplaatsen. Voor het gebouw worden de BREEAM Excellent- en WELL Gold-certificaten nagestreefd.

EDGE Grand Central is gevestigd in de nieuwe zakenwijk Europacity midden in Berlijn. Het is gelegen rond het belangrijkste treinstation van Berlijn, Berlin Hauptbahnhof, dat fungeert als regionaal en internationaal station en als belangrijkste knooppunt voor aansluiting op de metro. EDGE Grand Central biedt 22.800 m² eersteklas kantoorruimte, winkelruimte en nevenaccommodaties verspreid over negen verdiepingen, evenals 80 ondergrondse parkeerplaatsen. De oplevering van het gebouw is gepland voor het eerste kwartaal van 2020 en voor het gebouw wordt een DGNB-certificering van minimaal Gold nagestreefd.

 

Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE Technologies, zegt: "Het is mij een waar genoegen om deze samenwerking met TH Real Estate bekend te maken. Het is een toonaangevende investeerder in een duurzame wereld die onze visie op slimmere gebouwen en gezondere werkplekken deelt. Deze samenwerking is een krachtig bewijs van onze gezamenlijke inzet om een positieve sociale, economische en ecologische impact te creëren in grote steden in de hele wereld."

 

Jasper Gilbey, fondsbeheerder bij Cityhold Office Partnership en TH Real Estate, vult aan: "Deze spannende nieuwe onderneming is volledig in overeenstemming met de strategie van Cityhold Office Partnerships om samenwerking aan te gaan met de beste ontwikkelaars van Europa om zo toegang te krijgen tot hoogwaardige kantoorproducten in kernmarkten. OVG heeft een bewezen staat van dienst in het bouwen van intelligente, toekomstbestendige kantoorgebouwen die profiteren van hoge duurzaamheidsnormen en slimme technologie. We kijken ernaar uit om samen te werken met hun nieuwe onderneming EDGE Technologies en deze onderneming op korte termijn op te schalen naar meer dan € 1 miljard."

 

Het in januari opgerichte EDGE Technologies  is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van ultramoderne gebouwen die minutieus data optekenen, om de gebruikerservaring en de milieuprestaties van het gebouw te optimaliseren. Zowel EDGE Olympic als EDGE Grand Central zullen deel uitmaken van het nieuwe EDGE Technologies-portfolio. Het is de bedoeling om deze onderneming de komende jaren wereldwijd uit te breiden. De visie van EDGE Technologies sluit goed aan bij de "Tomorrow’s World"-aanpak van TH Real Estate, waarmee de onderneming zich heeft gecommitteerd aan een reductie van de energie-intensiteit van haar portefeuille met 30 procent in 2030.

CHOP is een pan-Europese kantoororganisatie die wordt beheerd namens TIAA, AP1 en AP2. CHOP werd opgericht in 2015 en focust zich op zowel kerninvesteringen als investeringen met toegevoegde waarde in het kantorensegment in Europese topsteden, waaronder Londen, Parijs, München, Hamburg, Frankfurt, Berlijn, Madrid, Milaan en Amsterdam.

edge.tech


{LST_ITEMS:2041}

Canon EMEA, een internationale leverancier van imaging-technologie en -services, heeft Yuichi Ishizuka benoemd als nieuwe President en CEO voor Canon in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Ishizuka treedt in de voetsporen van Rokus van Iperen, die na 6 jaar aan het roer van Canon EMEA te hebben gestaan, met pensioen gaat.Rokus van Iperen, scheidend CEO van Canon EMEA en Senior Managing Executive Officer van Canon Inc., werd in 2012 benoemd tot President en CEO van Canon Europe na een langdurige carrière bij Océ N.V. Hij was na zijn aantreden verantwoordelijk voor een soepele integratie van Océ in de Canon-organisatie. Hierna gaf hij leiding aan verschillende andere belangrijke acquisities als fundament voor de strategie van Canon op het gebied van digitalisering. Van Iperen schreef ook de ontwikkeling van een portfolio met een focus op hoogwaardige en innovatieve oplossingen op zijn naam. Hiermee legde hij de basis voor nieuwe activiteiten in veelbelovende groeimarkten, zoals Network Visual Solutions (NVS).

Yuichi Ishizuka, hiervoor President en COO van Canon in de Verenigde Staten, heeft op 1 april zijn verantwoordelijkheden als President en CEO van Canon EMEA op zich genomen. Hij leidt nu een organisatie die actief is in meer dan 120 landen, ruim 18.000 medewerkers in dienst heeft en jaarlijks voor een kwart bijdraagt aan de wereldwijde omzet van Canon.Ishizuka, tevens een van de Managing Executive Officers van Canon Inc., is verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van de kernactiviteiten van Canon EMEA. Ook zal hij voortbouwen op de expertise van Canon op het gebied van imaging, met als doel deze in nieuwe markten in te zetten, zoals NVS, industriële systemen en commercial printing. Ishizuka beschikt over  een ruime expertise en internationale ervaring. Zo bekleedde hij verschillende leidinggevende posities bij Canon en gaf hij leiding aan de activiteiten in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika en in Japan. Zijn nieuwe functie is zijn eerste benoeming in Europa.

"Canon is een sterke leider in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt voor imaging met miljoenen klanten in heel EMEA: de regio waar we vorig jaar vierden dat we er al 60 jaar actief zijn”, vertelt Ishizuka. “Ik ben zeer vereerd dat ik leiding mag geven aan dit team in een nieuwe fase van innovatie en groei: een zeer uitdagende en dynamische tijd voor ons bedrijf."


www.canon.nl

Wij begroeten u graag op de vakbeurs & congres Materials 2018, 30 en 31 mei, in Veldhoven!
 
 
Materials 2018
- Datum: Woensdag 30 mei en donderdag 31 mei, van 9.30 tot 17.00 uur 
- Locatie: NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven
- Organisatie: Mikrocentrum
- 75 exposanten
- 40 lezingen
- Experience Areas met live demo’s
- Gratis entree voor bezoekers
- www.materials.nl
 
Over Mikrocentrum
Met de kernpunten opleiden, ontmoeten en ondernemen wil Mikrocentrum als onafhankelijke kennisinstelling een bijdrage leveren aan het verbeteren van technische processen en bedrijfsprocessen van bedrijven die als OEM’er of toeleverancier actief zijn in de technologische maakindustrie en de procesindustrie in Nederland en België. Mikrocentrum realiseert dit door het organiseren van bijeenkomsten waar de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staat. De belangrijkste activiteiten zijn de talrijke Mikrocentrum opleidingen (LBO/MBO/HBO), diverse evenementen en de coördinatie van het High Tech Platform, waarbij 600 hightech bedrijven zijn aangesloten. Jaarlijks nemen 5.000 bedrijven en 20.000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum. 
 

 

{LST_ITEMS:2041}


'Material Xperience' is nog maar net achter de rug en er staat ons alweer een volgend 'materialenevenement' te wachten: de zesde editie van 'Materials', vakbeurs en congres, op 30 en 31 mei in Veldhoven. Materials wil inspireren over oplossingen voor onder andere corrosie, slijtage, hechtingen, lichtgewicht, vermoeiing en hergebruik. Speciale aandacht dit jaar gaat naar product design, circulaire economie en smart materials.

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis? Bijna vergeten we hoe bijzonder materialen zijn en welke uitdagingen het keuze-, creatie-, design- en productieproces met zich mee brengt.

'Tijdens Materials ontdekt u welke rol materialen spelen in het succes van uw product. Zo doet u inzichten op met betrekking tot de keuze van materialen en bijbehorende technieken bij de (her)ontwikkeling van uw product(en)', aldus de organisatie in een persbericht.

Vier bouwstenen
Ook dit jaar presenteert Materials een all-in concept gebaseerd op de vier bouwstenen: (nieuwe) materialen, materiaalanalyse, verbindingstechnieken en oppervlaktetechnieken. Elke 'bouwsteen' heeft een eigen zone op de beursvloer en een aansprekend congresprogramma.

Congresprogramma met thema’s als circulaire economie en smart materials
Het congresprogramma biedt ruim veertig lezingen, verdeeld over de vier bouwstenen. Op 31 mei vindt de speciale lezingentrack 'Smart Materials' plaats in samenwerking met PI Benelux, ASML en TUD/Holst Centre. Tijdens de vier lezingen in deze track delen de sprekers de laatste onderzoeks- en applicatietrends van slimme materialen. Tevens is op Materials een Smart Materials paviljoen te vinden waar enkele voorbeelden worden tentoongesteld.

Parallel aan het lezingenprogramma gaat er speciale aandacht uit naar het thema circulaire economie. Zo verzorgt Holland Chemistry op 31 mei een gratis workshop met daarin vier plenaire sessies waarin het recyclen en hergebruiken van kunststoffen en composieten centraal staan. Deze workshop wordt mede georganiseerd door NRK en TI Coast.

Materiaaldoktoren
'Materials 2018 is dé plek om direct oplossingen te vinden voor uw materiaaluitdagingen', beklemtoont de organisatie en wijst in dat kader op de mogelijkheid om vragen voor te leggen aan een van de 'Materiaaldoktoren', die beide dagen te vinden zijn op de beursvloer. 'Deze Materiaaldoktoren helpen u met het stellen van de juiste diagnose en geven u gratis behandeladvies. Neem uw uitdaging dus mee naar de beurs en ga direct aan de slag', aldus de organisatie.

Materials Matchmaking 2018
Tijdens Materials 2018 organiseert Mikrocentrum in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het Enterprise Europe Network een B2B Matchmaking. Deze Meet & Match brengt materiaalspecialisten, productontwikkelaars, product designers, engineers, onderzoekers, SME’s, OEM’s, toeleveranciers en intermediairs samen en faciliteert zo laagdrempelig het leggen van nieuwe contacten. Deelnemers kiezen vooraf welke personen zij willen ontmoeten tijdens de 30 minuten durende sessies. Meer info: https://materials2018.b2match.io/

Product design in de spotlights
De zesde editie zet (product)design extra in de spotlights. Dit wordt onderstreept door de samenwerking met BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers). Onderwerpen die Materials extra onder de aandacht brengt zijn: design, materiaalkeuze, software, hergebruik, circulaire economie en biomimicry. Hiermee laat Materials het belang zien van vroeg in het ontwerpproces nadenken over materiaalkeuze en de bijbehorende technieken zoals oppervlaktebehandelingen en verbindingen.

Gratis bezoeken en aanmelden
Met 75 exposanten op de beursvloer die het brede materialengebied bestrijken en ruim veertig lezingen in het congresprogramma, geeft Materials nieuwe inzichten in het gehele materiaalkunde spectrum. Bezoeken is gratis. Aanmelden kan via www.materials.nl

 
Wij begroeten u graag op de vakbeurs & congres Materials 2018, 30 en 31 mei, in Veldhoven!
 
 
Materials 2018
- Datum: Woensdag 30 mei en donderdag 31 mei, van 9.30 tot 17.00 uur 
- Locatie: NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven
- Organisatie: Mikrocentrum
- 75 exposanten
- 40 lezingen
- Experience Areas met live demo’s
- Gratis entree voor bezoekers
- www.materials.nl
 
Over Mikrocentrum
Met de kernpunten opleiden, ontmoeten en ondernemen wil Mikrocentrum als onafhankelijke kennisinstelling een bijdrage leveren aan het verbeteren van technische processen en bedrijfsprocessen van bedrijven die als OEM’er of toeleverancier actief zijn in de technologische maakindustrie en de procesindustrie in Nederland en België. Mikrocentrum realiseert dit door het organiseren van bijeenkomsten waar de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staat. De belangrijkste activiteiten zijn de talrijke Mikrocentrum opleidingen (LBO/MBO/HBO), diverse evenementen en de coördinatie van het High Tech Platform, waarbij 600 hightech bedrijven zijn aangesloten. Jaarlijks nemen 5.000 bedrijven en 20.000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum. 
 

{LST_ITEMS:2041}


Werknemers en arbeidsproductiviteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als een bedrijf goed loopt, zal er waarschijnlijk weinig nagedacht worden over de productiviteit van het personeel. Maar in tijden van crisis waarin bedrijven mogelijk een stapje extra moeten zetten, is het belangrijk dat iedereen in topvorm is. In dit artikel worden tips gegevenvoor het verhogen van de arbeidsproductiviteit. Ook voor eenmanszaken bieden de tips handvatten om optimaal gebruik te maken van de werkuren in een dag.

Gebruik gamification om werknemers te motiveren
Motivatie is een van de belangrijkste factoren als het gaat om productiviteit. Een effectieve manier om werknemers te motiveren is door gebruik te maken van gamification-technieken. Bij deze techniek worden beloningen, leaderboards of ranglijsten, uitdagingen en andere spelelementen gebruikt om herhalende taken aantrekkelijker en leuker te maken. Werkzaamheden zoals het invullen van rapporten of het bijdragen aan ideeën voor projecten kunnen interessanter gemaakt worden. Door van deze techniek gebruik te maken, zullen medewerkers gemotiveerd zijn om efficiënter te werken omdat ze er iets mee kunnen verdienen, bijvoorbeeld een extra vrije dag of zelfs een bonus. Voor het laten maken van gepersonaliseerde overzichten om de onderlinge stand bij te houden, kan makkelijk gebruik worden gemaakt van een online printer zoals drukzo.nl.

Geef taken en verantwoordelijkheden uit handen
Zorg dat werknemers verantwoordelijkheid krijgen en vermijd micromanaging. Bij navraag onder werknemers zal blijken dat de meerderheid zich meer gemotiveerd voelt door autonomie dan door financiële beloningen. Bij medewerkers die het gevoel krijgen dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun werk, groeit de verantwoordelijkheid om te werken en de mentaliteit om een zo goed mogelijk eindresultaat te leveren. Daarnaast is het belangrijk om heldere doelen te stellen, zodat het personeel weet wat ze moet bereiken en onrealistische productiviteitseisen vermeden worden. Korte termijn doelen zijn effectief om werknemers aan te moedigen hun snelheid te beheren bij het uitvoeren van taken en om doelen te behalen. Het is hierbij belangrijk om feedback te geven, zodat medewerkers weten of ze op de goede weg zitten. Goed management kan de productiviteit van medewerkers verbeteren en helpen handhaven.Zorg voor inzicht in werkzaamheden en tijdsbesteding
In het huidige werkveld is het vaak niet meer voldoende om te kijken naar wat een werknemer fysiek heeft geproduceerd, aangezien veel werkzaamheden leiden tot ideëen of voorstellen en niet tot een werkelijk product. Het is daarom belangrijker dan ooit om productiviteit op de juiste manier te meten. Kwaliteit is net zo belangrijk als de kwantitiet. Daarnaast is het belangrijk om te meten hoeveel tijd er besteed wordt aan dagelijkse taken als emails beantwoorden. Veel mensen denken dat ze aan het eind van de dag weten hoeveel tijd ze ongeveer met verschillende taken bezig zijn geweest, maar onderzoeken suggereren dat slechts 17 procent van de werknemers het verstrijken van de tijd nauwkeurig kan inschatten. Door gebruik te maken van tijdregistratietools kan er worden gezien aan welke projecten er gewerkt is en hoeveel tijd dit daadwerkelijk heeft gekost.

Tevreden werknemers zijn productiever
De praktijk laat keer op keer zien dat tevreden betrokken medewerkers efficiënter zijn. Mensen die ontevreden zijn over hun baan of zich ondergewaardeerd voelen, zullen hun werkzaamheden vaak op de automatische piloot uitvoeren, zonder zich daadwerkelijk betrokken te voelen voor het eindresultaat. Respect, vertrouwen en een positieve bedrijfscultuur dragen bij aan een betere productiviteit van de werknemers. Als leidinggevende is het belangrijk jezelf in de schoenen van de medewerkers te verplaatsen en te bedenken hoe je zelf behandeld wilt worden en wat je zou verbeteren. Dit kan variëren van cursussen voor zelfontwikkeling tot het bieden van vers fruit op de werkvloer of de mogelijkheid om te sporten onder werktijd.

Regelmatige pauzes zorgen voor nieuwe energie
Voor het verhogen van de productiviteit zijn regelmatige pauzes nodig die helpen om de concentratie te verbeteren. Het nemen van korte pauzes tijdens langere taken helpt om een constant prestatieniveau te handhaven. Het werken aan een taak zonder pauzes leidt tot een gestage afname van de prestaties. Pauzes van 15 to 20 minuten elke twee uur zijn al voldoende om vermoeide hersenen te resetten om daarna fris aan een nieuwe taak te starten of door te gaan met een lopende taak. Ook klachten als hoofdpijn en rugpijn kunnen op deze manier voorkomen worden.


{LST_ITEMS:2041}


 Vacatures
   
Bekijk hier    vacatures uit uw vakgebied.
Bent u abonnee? Dan kunt u gratis
uw vacature 
plaatsen!
 Mail: info@insideinformation.nl


Projecten
Kijk  hier  voor een overzicht van actuele projecten. Heeft u ook een interessant project? Mail: info@insideinformation.nl
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Rubrieken
Columns
Tekst en Uitleg
Kennistafel

Cartoons
 


Agenda
Agenda-overzicht >


Filmpjes
In onze filmrubriek vindt u een aantal interessante en soms ook grappige filmpjes over: Kantoorinrichting, Het Nieuwe Werken, Interieurarchitectuur, Architectuur en Verlichting.