Nieuws


13-03-2017 8:30

Ook dit jaar brengt Armstrong Ceiling Solutions plafondinspiratie uit in boekvorm. Het A-book 2017 staat weer vol met mooie projecten uit heel Europa. Nederland is met drie van de 32 projecten goed vertegenwoordigd.

"Voor elk idee bestaat een oplossing, in mineraal, hout of metaal", aldus een woordvoerder. "Daarnaast bestaat er voor elk materiaal een zwevende variant dat extra aandacht trekt, bijvoorbeeld plafondeilanden of verticaal geplaatste baffles. Dat komt duidelijk tot uiting in het A-book."


De luxe uitgave van de plafondfabrikant is onderverdeeld in vijf onderwerpen: Retail en Vrije tijd, Onderwijs, Kantoor, Gezondheidszorg en Transport. "Van majestueuze projecten als het Eiffel Palace in Boedapest, Hongarije tot strakke houten plafonds in het kantoor van de Global Mining & Resource Company in Londen, Groot Brittannië."

Van de Nederlandse bijdrages springen de kleurige uitspattingen van het Shapes Experience Center in Nieuwegein meteen in het oog. Voorts is er aandacht voor het plafond van de Master Control Room van Ericsson in Hilversum, en de zeskantige Canopies die werden gebruikt bij de herhuisvesting van onderzoeksinstituut TNO in Den Haag. 

Het A-book 2017 is digitaal in te zien. Ook kan het in luxe papieren vorm aangevraagd worden.

http://www.armstrong.de/assets/global/commclgeu/files/Literature/4178.PDF


Deel op Social Media


 

13-03-2017 13:30
Plafonds met een zeer hoge lichtreflectie (87 procent) en lichtdiffusie (99 procent) verbeteren de leerprestaties in een klaslokaal met 5 procent. In kantoren neemt de arbeidsproductiviteit door een hoog lichtreflecterend- en diffuserend plafond toe met 8 procent. Daarbij daalt het verzuim met 3 procent.

Dit blijkt uit de impact-studie van milieu-expertisebureau Geofoxx uit Tilburg, in opdracht van Rockfon, leverancier van akoestische plafondoplossingen. Voor de studie vergelijkt Geofoxx de potentiële gezondheidsrisico’s in een klaslokaal van 20 vierkante meter met een hoog lichtreflecterend- en diffuserend plafond (Rockfon Blanka) met een lokaal van dezelfde grootte en een betonnen plafond. Het bureau vergelijkt op dezelfde manier twee kantoorruimten met elkaar. Hoog lichtreflecterende en-diffuserende plafonds weerkaatsen en verspreiden natuurlijk licht in een klaslokaal en kantoorruimte beter dan een plafond met lagere lichtreflectie en -diffusie. De onderzoekers concluderen dat dit zal leiden tot minder gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Daarbij zal dit resulteren in een lager verzuim en hogere productiviteit en leerprestaties.

"Dit onderzoek laat zien dat architecten, opdrachtgevers en beleggers door de juiste plafondkeuze nog veel gezondheidswinst kunnen behalen. Die winst betaalt zich met name in kantoren uit in minder verzuim en hogere productiviteit met alle financiële voordelen van dien", reageert Dominique Goven, regional marketing manager Benelux van Rockfon. "Met Rockfon Blanka bieden wij marktpartijen een plafond waarmee zij deze voordelen kunnen benutten."

www.rockfon.com

Deel op Social Media<< March 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >