Rob Daamen presenteert kwartet toeleveranciers

Fantoni Nederland heeft de namen bekend gemaakt van de partners waarmee het bedrijf gaat samenwerken. Rob Daamen van Fantoni Nederland meldt niet zonder trots dat hij met ingang van heden vier bedrijven vertegenwoordigt in Nederland.

De vier bedrijven zijn:
* Mobilex srl, een Italiaanse fabrikant van kantoor werk/vergaderstoelen en auditoriummeubilair – www.mobilex.it
* Manerba spa, een Italiaanse fabrikant van werk/vergadertafels, kasten en receptiemeubilair – www.manerbaspa.com
* Polflex, Italiaanse fabrikant van meubilair voor werk/vergaderruimten, zowel stoelen en tafels, vooral gespecialiseerd in het verwerken van leder – www.polflex.it
* 2B-international ApS, Deense fabrikant van stoelen voor bedrijfskantines, scholen, restaurants en publieke ruimten – www.2b-international.dk

“Het is mijn wens om met de vertrouwde partners door te gaan; een verandering in het dealerkanaal is echter niet uitgesloten. Geïnteresseerden moeten dat vooral kenbaar maken”, aldus Daamen, die vindt dat de verdeling van aandacht over vier assortimenten Fantoni Nederland flexibeler en slagvaardiger maakt. “Uitbreiding is op dit moment niet aan de orde, maar wordt ook zeker niet uitgesloten als daarmee het product portfolio daarmee in kracht toeneemt.”

Op dit moment houdt Fantoni Nederland een showroomopruiming. Zodra deze is afgelopen, zal er in ras tempo een omschakeling worden gemaakt naar het nieuwe aanbod.

Zoals we op 2 februari op deze website meldden heeft de Italiaanse kantoormeubelproducent Fantoni de samenwerking met Rob Daamen en daarmee met Fantoni Nederland opgezegd. “We zijn in goede harmonie uiteen gegaan”, aldus Daamen eerder deze week. Fantoni Nederland blijft voorlopig opereren onder dezelfde naam. “Zo kennen onze dealers mijn bedrijf en zolang Fantoni geen opvolger voor ons aanwijst op de Nederlandse markt, blijven we die naam gebruiken.

Bij Fantoni in Italië neemt vooralsnog de exportmanager van het Italiaanse bedrijf de honneurs voor Nederland waar.