Aiplus Architectuur en Interieur overgenomen

Het Haagse bureau KOW heeft een nieuwe dochter: KOW Interieur. Deze staat onder leiding van architect Ingrid Koster (1967) en interieurarchitect Casper Witteman (1962). Koster en Witteman gaven tot voor kort leiding aan Aiplus Architectuur en Interieur in Den Haag, dat zich nu heeft aangesloten bij KOW.

Ingrid Koster vertelt over deze ontwikkeling: “Onze conceptuele aanpak leidt steeds meer tot verrassende ontwerpen die verder gaan dan alleen architectuur en interieur. Door deze brede werkwijze ontstond de behoefte aan uitbreiding van onze capaciteit. In KOW hebben wij een partner gevonden; de diverse disciplines van KOW (architectuur, stedenbouw, herstructurering en communicatie) vormen voor ons de ideale basis om onze activiteiten en acquisitiemogelijkheden uit te breiden. Zo zullen wij ons nog meer dan voorheen gaan richten op retail, kantoren, hotels, musea, zorg en revitaliseringsprojecten van winkel- en bedrijfslocaties in achterstandswijken.”

Koster en Witteman zijn toegetreden als partner van KOW, dat daarnaast met nog drie nieuwe partners is uitgebreid. René Marey (1969) is als senior architect verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en concepten. Eind 2006 is KOW Architectuur Den Bosch ontstaan onder leiding van Roel Jansen (1970) en Ron de Goeij (1967). Een vierkoppige directie en dertien partners geven bij KOW nu leiding aan een organisatie met ruim 175 mensen. Zij werken in Het Magazijn in Den Haag (het door KOW herontwikkelde en gerenoveerde erfgoedgebouw uit 1920), een vestiging in Den Bosch en een vestiging in Sjanghai.