Vrouwen scoren beter qua gezondheid

Mannelijke werknemers zijn beter bestand tegen stress dan hun vrouwelijke collega’s, zo blijkt uit de Bedrijfsgezondheidsindex van adviesbureau LifeGuard

Dankzij hun grotere stressbestendigheid zijn mannen beter inzetbaar op het werk, aldus de onderzoekers. Vrouwen hebben de neiging om zich bij problemen afwachtender op te stellen dan mannen, die vaker direct op zoek gaan naar een oplossing.

Scoren mannen hierdoor hoger dan vrouwen qua geestelijke gezondheid; wat betreft lichamelijke gezondheid is het precies andersom. Vrouwelijke werknemers eten over het algemeen beter dan mannen en drinken minder alcohol. Het percentage rokers is onder beide seksen gelijk.

Overigens zegt tweederde van de ondervraagden graag meer te bewegen en wil ruim de helft gaan afvallen. Niet meer dan 38 procent voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, die per dag een half uur matige lichamelijke inspanning voorschrijft.