The Village Office populair

Kantoorinrichter Samas heeft volop bekijks met haar nieuwe Europese hoofdkantoor in Houten. Het zogeheten ‘The Village Office’ trok in een jaar tijd liefst tienduizend bezoekers uit binnen- en buitenland.

“Werken op kantoor is ‘hot’, en klakkeloos een anonieme kantoorkolos uit de grond stampen is er niet meer bij”, aldus een Samas-woordvoeder. “Een plezierige, productieve en duurzame werkomgeving creëren staat centraal en opdrachtgevers bekijken vaak aansprekende cases. The Village Office in Houten is hierbij een belangrijke bron van inspiratie.”

Het kantoor is volgens Samas aan verandering toe: “De maatschappij, mensen en vooral werk hebben de laatste jaren een geheel andere dynamiek gekregen en ook de techniek heeft niet stilgestaan. Veel kantoren zijn echter hopeloos verouderd en passen niet meer bij de hedendaagse generatie kantoorgebruikers. Tijd voor verandering – maar waar liggen de kansen? Al tienduizend (interieur)architecten, facility managers, arbodeskundigen, ondernemers, inkopers, projectontwikkelaars en eindgebruikers bezochten The Village Office en bogen zich over deze vraag.”

Samas wijst bezoekers niet alleen op de vormelijke en organisatorische kenmerken van het eigen hoofdkantoor, maar ook op de duurzaamheidsimplicaties. “The Village Office is een representatief voorbeeld van ‘nieuwe kansen voor bestaande gebouwen’ en duurzaam (ver-)bouwen. Binnen een doorlooptijd van ruim een jaar heeft het pand (1982) een volledige metamorfose ondergaan van een donker, gesloten gebouw tot een transparante, uitnodigende werkomgeving. De waarde van het vastgoed is inmiddels met een factor zes gestegen.”