Voormalig Grahl-directeur op zoek naar nieuwe uitdaging

Henk Kastelijn is vertrokken als managing director bij de Nederlandse vestiging van de Engesle kantoormeubelfabrikant Senator in Zeist. Met ingang van 1 september wordt deze functie ingevuld door Dennis van der Weijde, voorheen werkzaam bij onder meer Brink Kantoormeubelen en Vepa. “Dennis is beter dan ik geschikt om het nu noodzakelijke sales- en marketing-traject op het Europese vasteland vorm te geven”, aldus Kastelijn.

Senator is nog niet lang actief op het Europese vasteland. De grootste Engelse fabrikant van kantoormeubilair focuste zich tot voor kort vooral op de Angelsaksische kantoormarkt. Sedert 2006 tracht het merk echter ook voet aan de grond te krijgen op de continentale markt. “Ik heb vorig jaar een jaarcontract getekend met Senator”, vertelt Henk Kastelijn. “Doel van onze overeenkomst was dat ik de organisatie in Nederland goed op poten zou zetten. Nu deze fase is afgerond, is er behoefte aan een intensief sales- en marketingtraject. Omdat ik mezelf niet het meest geschikt acht om dit traject uit te voeren – ik ben geen verkoper pur sang – heb ik Senator in contact gebracht met Dennis van der Weijde.”

Van der Weijde greep deze kans met beide handen aan. “Hoewel ik pas sinds afgelopen januari in dienst was bij Vepa, kon ik deze mogelijkheid niet laten lopen”, vertelt hij. “Vooral ook omdat Senator met de smaakvolle Allermuir-collectie alle kans heeft om, bijvoorbeeld onder architecten, in Nederland en de rest van Europa een goede marktpositie op te bouwen.” Van der Weijde’s voorganger is het hiermee volmondig eens: “Senator heeft alle potentie om op het Europese vasteland uit te groeien tot een relevante marktpartij. Mijn vertrek heeft dus pertinent niets te maken met een gebrek aan vertrouwen in het bedrijf.”

Kastelijn geeft aan nog niet te weten wat zijn volgende carrièrestap zal zijn. Hoewel hij graag werkzaam zou blijven in de hem vertrouwde kantoorinterieursector – voor zijn Senator-periode was Kastelijn onder meer directeur van Grahl Nederland – zijn er op dit moment geen concrete contacten met marktpartijen. “Ik kan je garanderen dat je binnen enkele dagen géén persbericht zult ontvangen waarin te lezen staat dat ik de nieuwe CEO van Samas ben geworden”, lacht Kastelijn. “Alle mogelijkheden liggen nog open.