Twee maanden Deense topstukken

De hele maand november en december 2007 staan de designklassiekers van het Deense merk Erik Jørgensen bij Eckhart in Rotterdam. “Er zijn topstukken te zien die over de hele wereld thuisinterieurs, bedrijfsruimten, kantoren en restaurants versieren en verfraaien”, vertelt Frank van Haalen van Eckhart.

Aan de Weena Zuid 172 in Rotterdam is onder meer de ‘Corona’ te zien. Dit is volgens Eckhart ”het meest internationaal beroemde en vermaarde ontwerp uit de jaren ’60.” Eveneens uit de jaren ’60 is de ‘Ox Chair’. “Een blik op deze imposante verschijning is voldoende om te begrijpen hoe de naam tot stand is gekomen. Net als de Flamingo, ook hier zegt de naam genoeg als je kijkt naar het elegante design.”

Bij Eckhart heeft men bewust gekozen voor de samenwerking met topfabrikanten om thema-shows te organiseren in de eigen showroom. Zo heeft in de zomermaanden een complete overzichtsshow van Le Corbusier bij Eckhaert gestaan.

Frank van Haalen:”Opdrachtgevers en klanten waarderen het enorm dat we op zo’n uitgebreide schaal iets van een merk neerzetten. Je kunt dan echt goed zien wat een dergelijk merk betekent en met welke visie er ontworpen wordt. We verwachten nu ook weer veel van deze mini-expositie en gaan zeker op deze lijn verder.”

www.eckhart.nl