Etap bezorgt chemieconcern een groene prijs

Tijdens de internationale beurs Light + Building, enige weken geleden gehouden in het Duitse Frankfurt am Main, werd bekend gemaakt dat de Koninklijke DSM is uitgeroepen tot een van de meest toonaangevende GreenLight partners van 2008 en dus een van de GreenLight Award winnaars van 2008 is. De verlichting bij het concern werd geinstalleerd in nauwe samenwerking met het belgische verlichtingsbedrijf ETAP.

GreenLight is een programma waaraan bedrijven en overheden zich verbinden door het verbeteren van hun bestaande verlichting en het toepassen van installaties met energiezuinige verlichting. De verlichting van DSM voldoet volledig aan de criteria die de Europese Commissie aan het GreenLight project heeft gesteld. Op deze manier kan de multinational zich beter profileren als het bedrijf dat bewust met energie en milieu omgaat.

DSM werkte samen met ETAP verlichtingsoplossingen uit, waarmee 60 procent energie werd bespaard. Kantoren en laboratoria werden uitgerust met hoogfrequent verlichting met daglichtafhankelijke regeling. De noodverlichting bestaat uit armaturen met LED’s. Deze noodverlichting heeft een verwachte levensduur van meer dan 10 jaar, waardoor de onderhoudskosten drastisch teruggeschroefd kunnen worden.

Ieder jaar reikt de Europese Commissie de GreenLight Award uit aan partners die de beste invulling hebben gegeven aan het GreenLight programma.