Aandeelhouders moeten nog akkoord geven

Forbo maakt via een persbericht melding van de plannen om Bonar Floors, de vloerendivisie van de Low & Bonar Group, over te nemen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van de Low & Bonar Group en door de Europese mededingingsautoriteiten. De transactie is naar verwachting eind oktober dit jaar afgerond. Met de overname is een bedrag gemoeid van 155,93 miljoen euro.

Bonar Floors is een van de leidende vloerbedekkingsbedrijven in de Europese projectmarkt. De Bonar Floors-producten vinden we in dezelfde markten als waarin Forbo actief is (gezondheidszorgd, onderwijs, kantoren en openbare ruimten). Forbo ziet de producten van Bonar Floors als een goede aanvulling op het eigen linoleum- en vinyl-aanbod.

Bonar Floors heeft zeven fabrieken in Europa, waarvan vijf in Groot-Brittannië, één in Frankrijk en één in Nederland. Het concern heeft een omzet van 141,38 miljoen euro en telt ruim achthonderd werknemers. De Bonaf Floors-producten worden verkocht in meer dan veertig landen.
Bij Forbo werken circa zesduizend mensen. Het concern heeft een internationaal netwerk van 31 productiebedrijven en 42 verkooporganisaties in 34 landen. De jaaromzet bedraagt 1,23 miljard euro.

www.forbo.com