Eerste paal geslagen

Om de ambitieuze groeiplannen te realiseren, investeert Voortman Kantoormeubelen in de bouw van een tweede fabriekshal achter het huidige pand aan de Edisonweg in Purmerend. Met het slaan van de eerste paal is een start gemaakt met deze nieuwbouw.

Met de nieuwe hal is Voortman in staat in de toekomst nog beter aan de kwaliteitseisen en wensen van de klanten te voldoen. De bouw van de hal betekent meer dan 50 procent extra bedrijfsruimte en brengt de totale oppervlakte van het bedrijf op ruim 10.000 vierkante meter. Dit biedt de onderneming de mogelijkheid het logistieke proces te optimaliseren, waardoor de productiecapaciteit verder verhoogd kan worden. Naar verwachting zal de hal vanaf april 2009 in gebruik genomen worden.

Als Nederlandse fabrikant van stalen kantoormeubelen wil Voortman de komende jaren sterk groeien. Een stevige basis werd hiervoor gelegd in de afgelopen periode. Met het op de markt brengen van een nieuwe meubellijn, een optimalisering van het logistieke proces en een sterke focus op verkoop en marketing, denkt het bedrijf ook de komende jaren deze lijn te kunnen voortzetten.

Directeur Frank Lambalk: “Snel kunnen inspelen op de veranderende markt én op specifieke klantvragen is één van de speerpunten van ons beleid. Met de nieuwe hal zijn we nog beter in staat ons dealernetwerk hiermee te ondersteunen en gezamenlijk een betere werkomgeving in kantoren te creëren.”