Bijdrage promotie Nederlands ontwerp

World of Dutch Design dat dit jaar van start gaat, moet internationaal een begrip worden voor hetgeen Nederland aan design heeft te bieden. Het is een nieuw initiatief van Koelnmesse Nederland.

Rob Schotema, directeur Koelnmesse Nederland, zegt hierover: “Om aan de weg te blijven timmeren met innovatieve Nederlandse ontwerpen, hebben we gekozen voor een planmatige aanpak van presentaties onder de titel World of Dutch Design, die we ook op andere beurzen in Keulen gaan organiseren.”

Een eerste kans voor designers en ontwerpbureaus voor deelname in een show staat gepland tijdens de IMM Cologne 2009, de internationale meubelbeurs die van 19 tot en met 25 januari in Keulen plaatsvindt. Naast het exposeren van producten is er een website om de bekendheid ook op deze manier te vergroten. Op www.worldofdutchdesign.nl is de eerste groep deelnemers met naam en producten te vinden. Rob Schotema verwacht met dit initiatief bij te kunnen dragen aan de promotie van het Nederlandse ontwerp op en in verschillende gebieden.