Licht doet leven

‘Licht doet leven’. Dat is het actuele thema van de tweede editie van Licht & Architectuur die van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 januari 2010 in Ahoy Rotterdam gehouden wordt.

In de afgelopen jaren heeft de verlichtingsbranche een grote slag gemaakt op het gebied van lichttechnologie en armatuurinnovatie. Met als resultaat dat hogere lichtsterktes kunnen worden bereikt met aanzienlijk minder wattage. De nu geldende trend voor basis-interieurverlichting is dan een logisch gevolg: inbouwarmaturen zijn nog nauwelijks zichtbaar terwijl redelijk eenvoudig aan de normen wordt voldaan. Verder wordt de combinatie met daglicht steeds belangrijker.

De vloer van hal 2 van Ahoy Rotterdam staat tijdens Licht & Architectuur geheel in het teken van licht, verlichting en lichttechnologie. Op dit tweejaarlijkse platform voor de verlichtingsindustrie worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd aan het ontwerpend en opdrachtgevend publiek, met name architecten en interieurontwerpers. Een recente trend voor wat betreft nieuw ontwikkelde armaturen? ‘Less is more’.

De exposanten laten vooral de ontwikkelingen zien op het gebied van kunstlicht, maar ook daglicht komt aan de orde, met als hoogtepunt de uitreiking van de Daylight Awards op donderdag 28 januari 2010.