Duurzaam congres vrijwel uitverkocht

Opnieuw een drukke week voor geinteresseerden in interieur, architectuur en aanverwante disciplines. Het Rotterdamse Ahoy-complex biedt eind deze week onderdank aan een aantal relevante evenmenten. Op 28 januari vindt bijvoorbeeld het congres Greenbuild plaats.

Tijdens het congres Greenbuild is het hoofdthema: het veranderende proces bij duurzaam bouwen. Dit wordt toegelicht vanuit de praktijkervaring met nieuwbouw en renovatie. Onder andere door de ontwerper van het prestigieuze project ‘De watertoren’ in Bussum.

“De architect is een van de belangrijkste schakels in de verduurzaming van de gebouwde omgeving”, meldt de congresorganisatie. “De klant vraagt om een duurzaam eindproduct voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Maar duurzaam ontwerpen komt niet alleen door gebruik te maken van andere materialen. Het ontwerpproces bij duurzaam bouwen is 180 graden veranderd ten opzichte van traditioneel bouwen.”

Sprekers tijdens het congres Greenbuild zijn onder andere Menno Kooistra, Michiel Haas, Bob Kuster, Wouter Beck, Jamie van Lede, en Stefan van Uffelen. De dag staat onder leiding van Gerard Vos, hoofdredacteur van het magazine Duurzaam Gebouwd.

“Wegens de grote belangstelling voor Greenbuild is het helaas niet voor iedereen meer mogelijk het congres te bezoeken”, aldus de organisatie. “Het maximum aantal plaatsen is vijfhonderd. Belangstellende kunnen op donderdag 28 januari vanaf 11.00 uur een toegangsvoucher voor het congres Greenbuild afhalen bij de infobalie (naast de garderobe) in Ahoy Plaza.

Gelijktijdig met Greenbuild vinden de vakbeurzen Gevel, Licht & Architectuur en het evenement Material Xperience plaats in Ahoy Rotterdam. “Gevel wordt voor de vierde keer georganiseerd en staat binnen de architectuurwereld bekend als een geweldige beurs”, zegt Richard Butter, Project Manager Gevel en Licht & Architectuur. “Voor de doelgroep is het interessant dat de evenementen tegelijk plaatsvinden. Material Xperience is een combinatie van een speciale expositie en lezingen door keynote speakers die een bijzondere kijk hebben op de laatste materiaalinnovaties. Het voornaamste onderdeel van Material Xperience wordt gevormd door de Materia-expositie, een presentatie van de nieuwste materialen en de toepassingen.”

Gevel, Licht & Architectuur en Material Xperience worden gehouden van 27 tot en met 29 januari 2010. De beurzen zijn met dezelfde toegangskaart te bezoeken.