Voorbereiding beurs Kortrijk in volle gang

Voor wie het in alle economische consternatie even vergeten was: 2010 is een ultiem beursjaar. In het najaar zijn er bijvoorbeeld weer de beurzen Orgatec (Keulen) en Interieur (Kortrijk). Laatstgenoemd evenement heeft Architecten De Vlyder Vinck Tailleu ingehuurd voor het ontwerpen van het masterplan voor de designmeuubelbeurs.

“Jan De Vylder, Inge Vinck en Jo Tailleu hebben in korte tijd veel indruk gemaakt met een aantal fantastische, soms zeer kleinschalige renovatieprojecten”, aldus Jesse Brouns, curator van Interieur 2010. “Ze sublimeren als geen andere Belgische architecten onze typische koterij-esthetiek.”

Voor zijn grootste project tot nog toe, het hoofdkwartier van Les Ballets C de la B in Gent, werd het bureau in 2009 genomineerd voor de Mies Van der Rohe Award, de prijs van de Europese unie voor hedendaagse architectuur.

Sara De Bondt verzorgt de grafische vormgeving van Interieur 2010. De Bondt, die leeft en werkt in Londen, begon haar eigen studio in 2003 en telt onder haar klanten onder meer het Brusselse kunstencentrum Wiels, de Barbican Art Gallery, The British Council, ICA, Victoria & Albert Museum en Nottingham Contemporary, een gloednieuw museum. De Bondt geeft les aan het gereputeerde Royal College of Art en kreeg in 2009 de Fernand Baudin prijs.

De eerste resultaten van deze samenwerking zijn te zien op www.interieur.be.