Haworth meldt omzetstijging

Gaat het langzaam iets beter in de interieurbranche? Afgaande op de recente cijfers van kantoorinrichter Haworth, zou je zeggen van wel. De organisatie meldt over 2009 met 1,1 miljard dollar een omzetstijging te hebben geboekt ten opzichte van het voorgaande jaar.

De omzetstijging behoeft enige toelichting. Zo wordt zij deels verklaard door het minderheidsbelang dat Haworth vorig jaar nam in loungemeubel-levenancier Tuohy.
Een langjarige analyse van de cijfers van Haworth plaatst het optimistische bericht van de Amerikaanse inrichter verder in perspectief.

Met 1,1 dollar bevindt de inrichter zich op het niveau van omstreeks 2003, toen een omzet van 1,2 miljard dollar kon worden genoteerd. Het voorlopige hoogtepunt werd bereikt in 2007. Toen zette Haworth maar liefst 1,66 miljard dollar om.