Hans Lensvelt koopt Lensvelt BV

Hans Lensvelt (50) heeft, nadat hij vier jaar geleden met kantoorinrichter Gispen International BV fuseerde, Lensvelt BV teruggekocht. De ondernemer keert per direct terug uit Sjanghai en zal als grootaandeelhouder en creative director verantwoordelijk zijn voor de artistieke richting en marketing van het bedrijf. Lensvelt is sinds 1985 verbonden aan Lensvelt BV, dat in 1962 door zijn vader werd opgericht.

Als onderdeel van de transactie heeft Hans Lensvelt alle aandelen in Lensvelt BV teruggekocht en al zijn aandelen in Gispen Lensvelt Group BV verkocht. Er zullen geen arbeidsplaatsen verdwijnen bij Lensvelt BV, waar momenteel achttien mensen werkzaam zijn. De huidige CEO, Rob Brugge (45), blijft aan en zal participeren in de onderneming.

Lensvelt BV ging in 2006 samen met Gispen International BV. Hans Lensvelt: “De vorming van Gispen Lensvelt Group was toen het beste voor beide. We werkten al intensief samen, en op een zeker moment was het logisch om de bedrijven voor de efficiency en productiekracht samen te voegen.” Lensvelt werd creative director van het nieuwe bedrijf en werkte afwisselend vanuit Sjanghai en Nederland aan de merk- en productontwikkeling van Gispen Lensvelt Group.

Lensvelts wens om zijn oude bedrijf terug te kopen is mede ingegeven door de veranderende markt: “Ik merk dat er steeds meer behoefte is aan kleine, flexibele bedrijven. Zo kunnen we iedere klant optimale aandacht geven. Daarbij zullen wij, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de markt, werken met ruime voorraden.” Na 4 jaar vooral internationaal geopereerd te hebben, wil Lensvelt zich weer primair op de Nederlandse markt en op Nederlandse ontwerpers richten. “Ik heb het altijd belangrijk gevonden om designers in staat te stellen hun ontwerpen te produceren en op de markt te brengen.”

Het liefst wil Lensvelt de komende jaren nog een aantal bedrijven uit dezelfde sector overnemen en een portefeuille opbouwen. “Het gaat mij daarbij niet in de eerste plaats om economische argumenten. Natuurlijk bekijken we elke deal zakelijk, maar het is ook van het grootste belang om sommige klassieke labels voor het Nederlandse culturele erfgoed te behouden.”

www.lensvelt.nl