NSVV-brochure over retrofit LED’s

In opdracht van Agentschap NL heeft de LED-commissie van de NSVV samen met NLA en Uneto-VNI een brochure gemaakt voor de beheerder, facilitair manager of eigenaar van een utilitair gebouw die graag kosten wil besparen op verlichting.

Energiebesparing en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan steeds hoger op de agenda. Door recente ontwikkelingen hebben energie-efficiënte lampen sterk de aandacht gekregen. Met energiezuinige verlichting kan volgens de NSVV soms wel meer dan 50 procent bespaard worden. “Dit kan op verschillende manieren. Een van de mogelijkheden is om nieuwe energiezuinige lampen te plaatsen in bestaande verlichtingsarmaturen: dit noemen we retrofitoplossingen. Dit kan LED- of fluorescentieverlichting zijn. Andere mogelijkheden zijn: toepassen van aanwezigheidsdetectie, daglichtregeling, et cetera.”

De brochure gaat in op de retrofitoplossingen en is te downloaden via de website van de NSVV.

www.nsvv.nl