Heropening Huis van het Automobiel

Eind juni heropende Febiac, de Belgische Federatie van Auto-importeurs, officieel de deuren van het gerenoveerde ‘Huis van het Automobiel’ te Woluwe. Na een ontwerp- en verbouwingsproces van 2,5 jaar, is het acht verdiepingen tellende gebouw klaar voor een nieuw hoofdstuk in het bijna 100-jarig bestaan van Febiac.

Naast een duurzame ecologische renovatie (airconditioning, thermische isolatie en geluidsdempende bekleding) was het belangrijkste aspect van de verbouwing om de automobielbeleving in de kantoor- en vergaderruimtes te integreren. Dit resulteerde in een gelijkvloerse verdieping met volledig uitgeruste en elegante vergaderruimtes. Het meubilair en de grafische beelden werden gekozen en ontworpen om een gevoel van mobiliteit te vertalen. Voor de leden van Febiac werd een tentoonstellingsruimte voorzien waar ze hun nieuwste technische of creatieve ontwikkelingen kunnen tonen aan het publiek.

In totaal werden zes verdiepingen gerenoveerd; de vijfde en zesde verdieping met een eigentijds en transparant interieur zijn gereserveerd voor het Febiac-personeel. In het landschapskantoor, waarin rekening werd gehouden met akoestische demping, werden centraal enkele ontmoetingsruimtes gecreëerd om informele contacten tussen de medewerkers te stimuleren.Op de zevende verdieping bevinden zich de directiekamer en de ‘Automotive Lounge’, een loftachtige ruimte voor kleinere evenementen van leden en/of persvoorstellingen.

Maximaldesign was verantwoordelijk voor de herinrichting van het volledige interieur. Dit omvatte de functionele indeling van de kantoren (meubilair, aankleding, wegbewijzering en signalisatie) en het ontwerp van grafische beelden om sfeer te creëren op het gelijkvloers, de zevende verdieping en in de ondergrondse parking. Tevens tekende het Antwerpse ontwerpbureau voor de nieuwe huisstijl van Febiac.