Duurzame school kiest voor InterfaceFLOR

Met de officiële opening van De Veldhuizerschool in Ede heeft de gemeente er een prestigeproject bij. De Veldhuizerschool is één van de eerste duurzame scholen van Nederland. Het passiefhuisconcept bespaart gemiddeld 80 procent energie ten opzichte van vergelijkbare nieuwbouw. Voor de moderne inrichting van het interieur is er gekozen voor de duurzame tapijttegels van InterfaceFLOR.

De Veldhuizerschool is ontworpen door Jorissen Simonetti Architecten (JSA). De school is één van de eerste onderwijsgebouwen in Nederland die volgens het passiefhuisconcept is opgeleverd. Het passiefhuisconcept werd tot op heden vooral gebruikt voor woningen. In dit concept wordt gefocust op het minimaliseren van warmteverliezen.

In de Veldhuizerschool wordt op primaire energie 80 procent bespaard ten opzichte van een vergelijkbaar nieuw gebouw dat uitsluitend aan de minimumeisen van het bouwbesluit voldoet. Door te kiezen voor een vrijwel luchtdicht gebouw wordt voorkomen dat de warmte in de winter en de koude in de zomer wegsijpelt naar buiten. De wanden hebben bovendien een zeer hoge isolatiewaarde en bestaan uit een pakket van 30 tot 40 centimeter dikte.

Henno Westeneng van Jorissen Simonetti Architecten: “Niet alleen voor het bouwconcept maar ook voor het gehele interieur is gekozen voor de hoogste standaarden in duurzaamheid. Als je kiest voor een moderne èn super duurzame vloer, dan kom je automatisch uit bij InterfaceFLOR uit Scherpenzeel. Zij hebben voor ons een special gemaakt voor ongeveer 600 vierkante meter, waarmee de klaslokalen zijn bedekt. De gelegde banen van gele, groene en paarsblauwe tapijttegels uit de X-loopserie sluiten naadloos aan op de stroken marmoleum die in de rest van de school liggen. Naast dat de tapijttegels er erg mooi uit zien, zijn de hoge duurzaamheidseisen van InterfaceFLOR doorslaggevend geweest. Alle tegels van InterfaceFLOR worden op de meest duurzame manier geproduceerd en worden aan het einde van de levenscyclus gewoon weer volledig gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe tegels.”
Meer informatie

www.interfaceflor.eu