Philips en Ecophon slaan handen ineen

Soundlight Comfort, een innovatief akoestisch plafondpaneel dat is geïntegreerd met LED-verlichting van Philips. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen Philips en Ecophon voor het realiseren van mensgerichte oplossingen die het welzijn van medewerkers op de werkplek verbeteren en tegelijk voldoen aan de energie-efficiëntie-eisen en vormgevings-esthetiek van groene gebouwen.

Soundlight Comfort is voorzien van state-of-the-art LED-verlichting en levert een geïntegreerde oplossing voor het absorberen van geluid in kantoortuinen. Naast energie-efficiënte verlichting levert het vrijhangende plafondpaneel ook een puur en minimalistisch aanzien, dat bijdraagt aan het interieurontwerp van de ruimte.

Philips en Ecophon ontwierpen de Soundlight Comfort-oplossing in het bijzonder voor nieuwe gebouwen met thermisch actieve gebouwsystemen zoals betonkernactivering. De blootliggende plafondstructuur die noodzakelijk is voor dit systeem, leidt tot hogere echo- en geluidniveaus. Daarnaast betekenen de gedeeltelijk vrijliggende plafonds een extra uitdaging voor de esthetische integratie van de kantoorverlichting, met behoud van lichtkwaliteit.