Office Depot klaar voor Floriade

Office Depot, een internationaal leverancier van kantoorartikelen en –diensten, is klaar voor de Floriade 2012, die vorige week van start ging. De afgelopen weken werkte het bedrijf hard aan het inrichten van alle kantoor-, vergader- en hospitalityruimtes in de Floriade-gebouwen. Kwalitatief hoogstaande uitstraling en duurzame materialen stonden voorop in de meubilairkeuze.

De voorbereidingen voor de complete inrichting van de verschillende ruimtes en vergaderzalen van de Wereld Tuinbouw Expo begonnen al een jaar geleden. Pascal van Ophoven, Marketing Manager Sales Benelux, Germany, Austria and Switzerland bij Office Depot: “Samen met de Floriade en een interieurarchitect zijn we in een vroeg stadium begonnen met het definiëren van de gewenste uitstraling en het type meubilair. De stijl moest strak, modern, fris, licht en functioneel zijn. Daarbij was het voor de Floriade erg belangrijk dat de producten duurzaam zijn. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk vervaardigd zijn uit duurzame en recyclebare materialen. Vervolgens hebben we, na een uitgebreid selectietraject, twee leveranciers gekozen die samen met ons aan de slag gingen. Wij als Office Depot zijn gedurende het hele traject nauw betrokken geweest bij de coördinatie en kwaliteitscontrole van de producten.”

Het belangrijkste gebouw dat Office Depot inrichtte was de Innovatoren, het 70 meter hoge entreegebouw van de Floriade dat verschillende bijzondere vergaderzalen herbergt. Op de bovenste twee verdiepingen van de Innovatoren is de exclusieve businesslounge Living Nature! Lounge gevestigd. “De Innovatoren was uit creatief oogpunt voor ons de kers op de taart. Maar daarnaast hebben we ook het meubilair voor bijvoorbeeld de kantoren, de guest relations rooms, de meldkamer en kleedkamers van artiesten verzorgd”, vertelt Van Ophoven.

Office Depot was niet alleen verantwoordelijk voor de inrichting van de gebouwen en verzorgen van de benodigde kantoorartikelen. Van Ophoven: “De facilitair manager van de Floriade zocht een supplier die meer kon dan alleen kantoren inrichten en pennen leveren. Wij hebben een zeer breed assortiment en bieden alles wat een organisatie nodig heeft, van kantoorartikelen en meubilair tot ICT en facilitaire producten. Daarom zijn wij gevraagd ook alle sanitaire ruimtes te voorzien van onder andere zeepdispensers, papierdispensers, afvalbakken en toiletvoorzieningen. Ook hier hebben we bewust gekozen voor cradle-to-cradle producten.”