Nieuw stoelenprogramma Wiesner-Hager

In Sign_2 verenigt Wiesner-Hager vormgevende moderniteit met de hoogste functionele eisen. De vorm van de stoel werd gereduceerd tot de ‘essentie van het zitten’ en complexe eisen als stapelbaarheid, rijfunctie of variantdiversiteit werden onopvallend in het vormgevende stoelconcept geïntegreerd.

Kenmerkend voor Sign_2 is de eenvoudige homogene basisvorm. Met het principe van de naar boven toe iets smaller wordende rugleuning van multiplex, ontstaat een vloeiende overgang van de achterpoten in de rugleuning, die naar boven uitloopt. Hetzelfde natuurlijke vormverloop is zichtbaar in de overgang van rugleuning naar de armleuning, die ergonomisch breder wordt om de hand erop te kunnen leggen.

In het designconcept gaan de nodige techniek en hoogwaardige materialen schuil, zoals eiken, essen of beuken voor de rugleuningen van multiplex – verkrijgbaar in talrijke verschillende beitstinten. Wiesner-Hager besteedde bijzondere aandacht aan het zitcomfort door de stoffering te combineren met een elastische, ademende Iira-ondervering van de zitting tot een ergonomische zitkom. De duurzaamheid van de zitting wordt gewaarborgd door het hoge volumegewicht van het schuim.

De belangrijkste toepassingsgebieden van Sign_2 zijn alle communicatiezones zoals cursus, seminar, evenement of vergadering. De sledestoelvariant werd speciaal ontworpen voor conferentiebereiken en als bezoekerstoel in managementkantoren.