Pami neemt activa van Mibra over

Gisteren meldden we het al: het failliete Mibra wordt overgenomen door het Belgische Pami. Via Soyouknowbetter is er nu meer bekend. Lees de brief van Pami-topman Lode Essers aan de Pami-medewerkers:

‘Beste medewerkers,

Bij deze willen wij jullie melden dat Pami de activa van Mibra heeft overgenomen.
Mibra is een kantoormeubelfabrikant in Luyksgestel (Nederland), die vorige week in faling ging. Door snelle interventie hebben wij vandaag een akkoord tot overname van de activa kunnen bereiken.

We willen nu zo snel mogelijk de activiteiten van Mibra heropstarten om de continuïteit naar hun klanten te garanderen. Mibra is een Nederlandse speler met een goede naam en reputatie. Door de crisis in de sector waren ze te klein geworden om zelfstandig te kunnen overleven, maar mits een goede integratie in onze groep moeten we Mibra een mooie toekomst kunnen bieden.

We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier de groep PAMI weer een stukje steviger kunnen maken’.

Over het Mibra-faillissement wordt ondertussen steeds meer duidelijk. Hoewel de curator – ondanks verzoeken van onze kant – geen nader commentaar geeft, is duidelijk geworden dat het faillissement de volgende bedrijven treft: Mibra Beheer, Mibra Kantoormeubelen, Staalinterieur, Lucas Kantoormeubelen, Renco Vastgoed en Renco Holding. Voor zover nu bekend maken de laatstgenoemde bedrijven geen onderdeel uit van de transactie met het Belgische Pami.