Lamp en Licht ook in Duitsland

De thuiswinkel Lampenlicht.nl opent een customer servicevestiging in Duitsland. Lamp en Licht is marktleider in Nederland in de online verkoop van verlichtingartikelen. De vestiging in Krefeld is verantwoordelijk voor de klantenservice richting Duitstalige consumenten. Ook organiseert de nieuwe vestiging de zakelijke projectmarkt vanuit Duitsland.

Het kantoor in Krefeld zal op termijn door tien tot vijftien medewerkers worden bemand. De fysieke productdistributie blijft lopen vanuit het hoofdkantoor in Valkenswaard. Met de start van een eigen servicevestiging in Krefeld kreeg ook de website Lampenundleuchten.de een technische upgrade.

Erik Jansen, directeur Lamp en Licht: “Met een eigen frontoffice in Duitsland, bemand door native speakers, werken we ook aan vertrouwen. Duitsers willen weten met wie men zaken doet en Duitsers kopen graag van Duitsers. Vanuit Krefeld willen we de markt verder penetreren. De vestiging is een blauwdruk voor andere landen. Medio 2012 openen we webshops in Engeland, Frankrijk en Polen, wellicht gevolgd door eigen kantoren in diezelfde landen.”

Lamp en Licht verkoopt circa tweeduizend artikelen uit voorraad en heeft distributiecentra in Valkenswaard en Hapert. Zo’n 5 jaar na de start is de onderneming actief in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Naast internetbestellingen bedient Lamp en Licht de projectmarkt. Voor grootschalige nieuwbouw- en renovatieprojecten is er in Valkenswaard een showroom en een team verlichtingsadviseurs.