Kantoorstoelgebruik monitoren op afstand

BMA Ergonomics, producent van bureaustoelen, introduceerde vorig jaar de AXIA Smart Chair. Deze bureaustoel registreert via sensoren de zithouding en geeft direct feedback over het zitgedrag. Het is nu zelfs mogelijk om met behulp van een internetapplicatie het stoelgebruik op afstand te monitoren.

De stoel coacht z’n gebruiker bewuster te zitten, wat bijdraagt aan minder rug- en nekklachten en aan een grotere fitheid. Met de nieuwe Axia Smart Cloud introduceert BMA Ergonomics nu een revolutie in de wereld van kantoormeubelen. Deze slimme internetapplicatie verzamelt razendsnel de gegevens van alle Axia Smart Chairs. Facility managers en Arbo-medewerkers krijgen via een overzichtelijk dashboard direct inzicht in het gebruik van alle stoelen. Zo zorgen ze voor een optimaal gebruik van de stoelen, hebben ze exact inzicht in de bezetting van (flexibele) werkplekken en werken ze actief aan een optimale zithouding van gebruikers.

De slimme technologie in de Axia Smart Chair geeft met een trilsignaal in de zitting en kleurcodes op een elektronisch label aan of de gebruiker een optimale zithouding heeft. Op het label leest de gebruiker af hoe zijn of haar zitgedrag het afgelopen uur was. Wetenschappelijk onderzoek door de TU Delft toont aan dat feedback op zitgedrag leidt tot bewustwording en een betere zithouding. Via speciale software kunnen de zitgegevens over een langere periode per stoel worden uitgelezen. Met de verzamelde informatie is het mogelijk praktische adviezen aan de gebruiker te geven.

De innovatieve Axia Smart Cloud verzamelt razendsnel de gegevens van alle Axia Smart Chairs binnen een organisatie en verzendt deze naar de Cloud. De gegevens worden gegroepeerd en gepresenteerd op een overzichtelijk dashboard met inlog. De klant bepaalt zelf wat hij wil zien en wanneer. Facilitair managers hebben bijvoorbeeld direct inzicht in het gebruik van de werkplekken. Arbo-specialisten krijgen toegang tot een schat aan informatie over zithouding en -gedrag. Waardevolle informatie waarmee de klant direct aan de slag kan.

www.bma-ergonomics.com