Nieuwbouw Vepa

Vepa Office Furniture in Hoogeveen gaat met 9.000 vierkante meter extra productieruimte flink uitbreiden. De start van de nieuwbouw werd donderdag 11 april in aanwezigheid van alle medewerkers feestelijk ingeluid.

Vepa Office Furniture realiseert op industrieterrein ‘De Wieken’ een uitbreiding van de productiehallen waarmee de totale bebouwing op bijna 30.000 vierkante meter komt.
“We zijn er enorm trots op dat we dit in deze tijd kunnen realiseren”, aldus directeur Janwillem de Kam (tweede van rechts op de foto). “De extra productieruimte hebben we hard nodig om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag. Want Vepa groeit, tegen de economische ontwikkeling in. Naast de groei in eigen land boeken we ook steeds meer successen in Duitsland en België. Daar waar anderen pas op de plaats maken investeren wij om de verwachte groei in de toekomst het hoofd te kunnen bieden.”
Vepa heeft naar eigen zeggen als eerste kantoormeubelproducent in Nederland twee machines aangeschaft met hypermoderne lasertechnologie voor houtbewerking. Eén voor rechthoekige vormen en één voor panelen met vrije vorm. Met deze investering is een bedrag van meer dan 1,5 miljoen euro gemoeid. “Op deze manier versterken wij niet alleen onze kwalitatieve positie in de markt maar onderstrepen we ook ons ‘made-in holland’ duurzaamheidsprincipe”, aldus De Kam.

“De lasertechniek maakt het mogelijk om zonder lijm vrijwel onzichtbaar bladranden aan te smelten. Dit is niet alleen mooier en sterker maar ook beter voor het milieu door het achterwege blijven van lijm. Daarnaast zorgt de laserverbinding voor een grotere hygiëne en is het vochtvaster.” Toepassingen die volgens Vepa niet alleen op kantoor en school, maar ook in de zorg en interieurbouw meerwaarde hebben.

Vepa is een familiebedrijf dat zich sinds 1971 heeft ontwikkeld tot een veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikant. Vanaf het eerste uur is het bedrijf vernieuwend geweest, zowel qua productiemethoden als materialen. Alle facetten van de productie vinden in eigen fabrieken plaats, waardoor Vepa geheel volgens wensen en technische eisen van de klant kan produceren. In Hoogeveen zijn bijna honderdvijftig mensen werkzaam.