TRI-paviljoen Floriade wordt kinderboerderij

SONY DSC

Het paviljoen dat onderwijsorganisatie ‘TRI groei in groen’ heeft laten ontwerpen en bouwen voor de Floriade 2012, krijgt een tweede leven als kinderboerderij annex natuurcentrum in Barneveld. Het is aangekocht door vmbo-school De Meerwaarde die het een plaats geeft bij de school. In september arriveren de kinderboerderijdieren en wordt het paviljoen in gebruik genomen.

Het TRI-paviljoen was geheel in overeenstemming met de duurzaamheidsgedachte van de Floriade ontworpen om na afloop te worden hergebruikt. Het gebouw is dan ook gedemonteerd en alle herbruikbare elementen worden opnieuw gebruikt, zelfs de schroeven. Van de vleugels van het paviljoen worden stallen gemaakt voor varkens en koeien. In de hoofdruimte zijn mogelijkheden voor lesgeven en andere representatieve activiteiten.

De gezamenlijke TRI-organisaties houden zich intensief bezig met het interesseren en opleiden van jongeren voor de sector. Tijdens de Floriade hebben de aangesloten bedrijven een breed scala aan activiteiten ontwikkeld in het paviljoen. Zo hebben er ongeveer 4500 leerlingen van basisscholen in het paviljoen een workshop ‘Hoe ontwerp ik een tuin’ gevolgd, verzorgd door studenten van Hall Larenstein uit Velp. Daarnaast is het gebouw gebruikt voor diverse symposia, vergaderingen van de TRI-regio’s en heeft het gediend als ontvangstruimte voor relaties van TRI, aangesloten bedrijven en sponsors. Ook vond hier de finale van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg 2012 plaats.