Ademende binnenklimaatwand

Gezonde lucht inademen én energie besparen: dat kan met de nieuwe BinnenklimaatWand van Faay Vianen, aldus het bedrijf zelf over deze ‘ademende wand. De nieuwe wand verbetert volgens Faay Vianen de binnenluchtkwaliteit, het thermisch comfort en het akoestisch comfort. Bijzonder is ook de mogelijkheid van leemstucafwerking: ambachtelijk én eigentijds ecologisch.

“De wand is 100 procent duurzaam qua grondstoffen, productieproces en hergebruik. De BinnenklimaatWand is de ideale oplossing voor onderwijs, zorg en wonen”, meldt het bedrijf uit Vianen.
De ecologische BinnenklimaatWand vormt een aanvulling op het milieuvriendelijke assortiment van Faay Vianen, dat zich profileert als leverancier van duurzame bouwproducten. “De wand biedt gegarandeerde luchtverbetering, dankzij de damp-open-constructie. De wand bestaat uit een houtvezelplaatpaneel. Dit paneel kan afgewerkt worden met een natuurlijke, ademende afwerklaag naar keuze: leemstuc, kalkpleister, sierpleister of behang. Hierdoor blijven CO2, vocht en dampen niet langer in de ruimte hangen: alles verdwijnt via de BinnenklimaatWand. Het resultaat: frissere, drogere, gezondere binnenlucht”, aldus een woordvoerder.

“De BinnenklimaatWand verbetert de inpandige luchtkwaliteit. Dat betekent: betere concentratie, betere prestaties, en minder overdracht van ziektekiemen. En ook: een beter thermisch klimaat, in alle seizoenen. De BinnenklimaatWand met leemstucafwerking biedt zelfs twee extra’s. ’s Zomers beschermt leemstuc tegen zonnewarmte. En ’s winters geniet u van de (optioneel) ingebouwde wandverwarming. Verder dempt de wand galm in de ruimte en geluid van buitenaf. De BinnenklimaatWand is ideaal voor luchtdicht gebouwde panden, waar regulering van het binnenklimaat verplicht is. Ook is het de perfecte oplossing voor scholen, zorginstellingen en woningen.”

De BinnenklimaatWand is verkrijgbaar als scheidingswand en als voorzetwand. Dankzij het prefab-systeem is de BinnenklimaatWand snel en eenvoudig te plaatsen. Elk type afwerking is in droogbouw te verwerken. Bij afwerking met kalkpleister, sierpleister of behang worden de panelen onderling verlijmd. Bij leemstucafwerking is verlijmen niet nodig, want in leemstuc wordt een wapeningsnet (van vlas) gebruikt. Bij leemstuc kan men kiezen voor diverse diktes, variërend van 5 millimeter tot 2 centimeter. “Hoe dikker de leemstuclaag, hoe optimaler de luchtvochtigheidsregulering”, aldus de woordvoerder.

“De BinnenklimaatWand is een zeer milieuvriendelijke keuze. De wand is gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen en 100 procent biobased materialen. Ook het productieproces is ecologisch verantwoord: Faay Vianen is gecertificeerd voor ISO, KOMO, FSC en PEFC. Bovendien is de BinnenklimaatWand 100 procent herbruikbaar en 100 procent recyclebaar.”

www.faay.nl