Stoormomenten zelf bepalen

Binnen een kantooromgeving is er vaak de nodige ‘ruis’. “Je zou er gestoord van raken”, is een regelmatig terugkerende opmerking. Voor degenen die slecht kunnen omgaan met de terugkerende ‘stoormomenten’ is er het product Flowys.

Flowys zijn een nieuw hulpmiddel voor mensen die regelmatig onderbroken worden in hun werkzaamheden of juist gebruik willen maken van de kennis van een collega. “Zo breng je het aantal stoormomenten terug en kun je aangeven op welk moment je open staat voor overleg en samenwerking”, aldus de bedenkers van het product.

Kantooromgevingen worden steeds dynamischer. Het wordt het voor medewerkers steeds moeilijker om zich af te sluiten of zich juist open te stellen voor interactie, hetgeen de samenwerking binnen de organisatie niet ten goede komt.

Flowys zijn groene ‘welkom’ en rode ‘flow’ items. Met een inkeping worden ze op het beeldscherm gezet. Hiermee geeft de medewerker een signaal af naar de omgeving en ontstaat een oplossing voor de zoektocht van veel medewerkers die met meer personen op een kamer of op grote vloervelden werken.

“Vroeger werkte je met een vaste (kleine) groep mensen in een ruimte. Men kende ‘het ritme’ van een ander goed. Je wist precies wanneer je een ander een vraag kon stellen, kennis kon delen of wanneer de ander niet gestoord wilde worden. In de nieuwe kantooromgevingen is dat soort automatisme niet meer zo vanzelfsprekend. Vaak zijn het grote vloeroppervlakten waar weinig personen nog een vaste werkplek hebben. Flowys bieden uitkomst”, benadrukken de bedenkers, die werken bij  Flow Your Time Eindhoven, een bedrijf dat zich bezighoudt met time management.

“Rust, ruimte en tijd geven je, mits goed gestructureerd, ruimte in je hoofd en denken. De momenten dat je steeds gestoord wordt terwijl je net in je concentratie zit, daar kun je nu ook zelf invloed op uitoefenen, met deze signaalgevers voor op je laptop- of computerscherm. Duidelijk voor iedereen van veraf te zien. Meteen orde in de workflow. Direct in huis of op kantoor.”

www.flowys.com