Overeenkomst Desso en Dixie Group

Desso en het Amerikaanse Dixie Group gaan een nauwe samenwerking aan. Desso en Masland Contract, een divisie van de Dixie Group, maken bekend een intentieverklaring te hebben getekent om een joint venture aan te gaan. De bedoeling is om een uitgebreid aanbod aan tapijten op te bouwen voor de hospitality markt in de Verenigde Staten en voor internationale distributie.

Nu de intentieverklaring is getekend voorzien de partijen snel te werken aan de ontwikkeling van een wederzijds aanvaardbare joint venture structuur, ontworpen om hun doelen te bereiken. Desso en Dixie Group spreken de verwachting uit dat ‘meerwaarde zal worden geleverd aan de markt door middel van aanvullende productlijnen om een compleet aanbod te bieden aan elke merkbewuste hospitality omgeving’.

Daarnaast hebben de twee bedrijven aangekondigd dat ze een verkoop- en distributieovereenkomst zullen aangaan waardoor Masland Contract de exclusieve distributeur wordt van een aantal van Desso’s tapijttegelproducten. Hierdoor zal Desso, middels Masland Contract, een bredere distributie voor zijn cradle-to-cradle productaanbod realiseren. Masland Contract biedt designproducten aan voor de projecttapijtmarkt en beschikt over een uitgebreid verkoopnetwerk in de VS en Canada. Afnemers zijn vooral de zakelijke markt, hospitality, detailhandel, onderwijs, overheid en diverse andere segmenten.

“Ons succes in de Europese markt wordt gedreven door onze focus op gezondheid en welzijn ondersteund door onze innovatiestrategie gebaseerd op creativiteit, functionaliteit en cradle-to-cradle,” zegt Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso. “Dit leidde tot succesvolle producten zoals de AirMaster en SoundMaster tapijten en onze Cradle to Cradle tapijten waaronder de zilveren gecertificeerde EcoBase tapijtrug. Wij verwachten dat dit soort producten net zo goed presteren in de Noord-Amerikaanse markt. ”

De Dixie Group, opgericht in 1920, is één van de marktleiders die de Amerikaanse markt van vloerbedekking voorziet. Het rapporteerde een jaaromzet van 266 miljoen dollar voor het financiële jaar 2012 en een marktaandeel van 35 procent binnen het hogere segment van de kamerbreed- tapijtmarkt in de VS.

“Desso en Masland Contract delen dezelfde waarden wanneer het gaat om het produceren van milieuvriendelijke vloerproducten die zich onderscheiden in hun ontwerp en functionaliteit”, zegt Daniel K. Frierson, Dixie Group CEO. “We kijken uit naar deze spannende nieuwe mogelijkheden.”

“We zijn verheugd met de nieuwe samenwerking tussen Desso en de Dixie Group,” zegt Collot d’Escury. “We delen dezelfde toewijding om prachtige innovatieve design producten te creëren die een meerwaarde bieden voor onze klanten. Onze gedeelde waarden op het gebied van innovatie, design en groene principes zullen Desso in staat stellen om haar doel van expansie in de Amerikaanse markt te verwezenlijken en onze wederzijdse groei in deze markt, die veel groeimogelijkheden biedt, te ondersteunen.”

www.desso.com
www.thedixiegroup.com