LED-vloer van Philips en Desso

Philips en Desso lanceren tijdens de bouwbeurs Building Holland, die van 6-8 mei plaatsvindt in de RAI, innovatieve LED-tapijtverlichting. De samenwerking tussen de twee bedrijven werd eind 2013 aangekondigd. De afgelopen maanden is de oplossing uitvoerig getest en zijn de eerste pilotprojecten succesvol geïnstalleerd.

Het gepatenteerde lichtdoorlatende tapijt inspireert en informeert gasten en bezoekers, helpt ze te oriënteren in een onbekende omgeving en verhoogt de veiligheid door duidelijke markering van bijvoorbeeld vluchtwegen. Zo kunnen video’s, infographics en logo’s worden weergegeven. Het kan ook worden gebruikt voor het begroeten van een belangrijke gast, of om bezoekers te informeren over de actuele wachttijd of actueel nieuws.

 

“Deze innovatie verandert de beleving van mensen in een ruimte. De vloer wordt een dynamisch oppervlak met oneindig veel toepassingen. Mensen hebben van nature de neiging om licht te volgen. Dit was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van deze innovatieve LED-tapijtverlichting. Daarnaast biedt het een nieuw niveau van ontwerpvrijheid aan architecten en designers.  De voordelen van Desso tapijt, zoals de verbeterde kwaliteit van binnenlucht, akoestiek en comfort sluiten goed aan bij de mogelijkheden van Philips LED-verlichting en zorgt voor een uniek product”, aldus Ed Huibers, Marketing en Sales Director bij Philips Lighting.

 

Roland Jonkhoff, Regional Managing Director Desso: “We weten dat mensen 90 procent van hun tijd binnen doorbrengen en onze visie daarop heeft geleid tot het creëren van innovatieve vloerbedekkingsoplossingen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Deze nieuwe oplossing, die is ontwikkeld samen met onze partner Philips, voldoet aan deze behoefte en biedt spannende manieren om de interactie tussen de binnenruimte en haar gebruikers te versterken.”

 

De introductie vindt op 6 mei 12.30 uur plaats op de Desso stand 08.202 van Building Holland, RAI Amsterdam.