Valmont introduceert multifunctionele lichtmast

Valmont introduceert als onderdeel van het Valmont-Mixity platform de ‘Urban Hyridization.
Onderzoek geeft aan dat in 2050 zo’n 80 procent van de wereldbevolking in een stad zal wonen, terwijl dit in 1950 nog 30 procent was.

Deze verandering zal steden aanzetten tot het nadenken over hoe zij de infrastructuur opnieuw moeten gaan inrichten. De infrastructuur is nu vooral afgestemd op de auto. In de komende jaren zal de inrichting de voetganger meer centraal moeten stellen. De auto wordt steeds slimmer, voetgangervriendelijker en het openbaar vervoer wordt steeds efficiënter en geavanceerder.

Bij dit concept is de lichtmast zo ontworpen dat het naast verlichting ook sfeer creëert en diensten kan aanbieden door interactie met de omgeving. De geselecteerde materialen, texturen en kleuren communiceren met het natuurlijk licht, maar ook met kunstmatig licht. Het betekent dat Valmont met deze Hybrid Collection in staat is om schaduwen, accenten, reflecties en transmissie te gebruiken om een specifieke stedelijke omgeving te creëren, zowel gedurende de dag alsook de nacht en dat het ontwerp van elk product is aan te passen aan de beoogde sfeer.

Elementen van de Hybrid Collectie zijn te combineren met zowel nieuwe als bestaande masten en zijn zelfs aan de muren te monteren. Met deze flexibiliteit kan men vormen, maten, texturen en montagehoogtes mixen en vormgeven om een project een eigen gewenste identiteit te geven. De integratie van de hybride elementen in een bestaande of nieuwe lijn van masten zal bijdragen aan het creëren van cadans. Deze maken het mogelijk om een toegeëigend ritme te geven aan de ruimte.

De Hybrid Collectie biedt nieuwe toepassingen rond de masten zoals zitplaatsen, USB-laadpunten, leeslampjes, mogelijkheden voor publicaties, camera-toezicht, lokale informatie, WIfi advertenties, city-marketing, dynamische bewegwijzering e, interactie met bewoners en gebruikers, voetpad signalisatie of identificatie.

www.valmont.com