Alpenresort verwent gasten met comfort

The Chedi Andermatt is de nieuwe ster in het idyllische bergdorp – Axor Starck kranen glanzen in de badkamer. Het kleine plaatsje Andermatt in Zwitserland staat voor typische Alpen-idylle: omgeven met sneeuwbedekte bergtoppen, heeft het dorpje aan de voet van het Gotthard gebergte zijn romantische flair bewaard. Sinds kerst 2013 is het 5-sterren hotel The Chedi Andermatt uitgangspunt van nieuwe, exclusieve resorts. Het duurste en meest exclusieve hotel in de Alpen is voor de internationale hotelgroep GHM uit Singapore het eerste standoord in Zwitserland. Zowel bij het interieur als het exterieur kozen de architecten en designers voor materialen en producten, die het traditionele en moderne met elkaar verbinden – zo worden in de badkamers de kranen uit de collectie Axor Starck toegepast.

Het tijdloze design van de hand van Philippe Starck overleeft alle trends. De minimalistische vormgeving van de kranen is gebaseerd op het arche-type van de kraan: de aloude waterpomp en geeft het haar esthetische uiterlijk. Zo past de badkamercollectie van Axor, het designermerk van Hansgrohe, perfect bij het vormgevingsprincipe van The Chedi Andermatt om luxe met natuurlijkheid op klassiek-tijdloze wijze te verbinden. Dit wordt onderstreept door de wastafelkraan en vrijstaande badmengkraan met joystick-greep die de collectie zo kenmerkt. De focus op het levenselement water en de functionaliteit van de bediening zet zich voort in de heldere geometrie van de Axor Starck X inbouw thermostaten. Samen met de Axor Starck douchesets zorgen zij in de douche voor bijzonder douchecomfort.

In The Chedi Andermatt combineerde het gerenommeerde architectenbureau Dennison International Architects & Planners, met creatief leider Jean-Michel Cathy, verschillende stijlrichtingen op harmonieuze wijze met elkaar. De hedendaagse architectuur is gebaseerd op accenten uit de Alpenlanden, zadeldaken en dakkapellen en regionale bouwmaterialen zoals hout en steen. Uitnodigende stoffering en lederen fauteuils ontmoeten natuursteen en houten lambriseringen. Op de achtergrond knispert het vuur in open haarden en het touch-pad verbindt zich met de digitale huistechniek. Een bijzondere blikvanger in het restaurant is de glazen, 5 meter hoge Humidor voor de kaas-specialiteiten.

De geraffineerde verbinding tussen traditie en modern is in vele delen van het hotel terug te zien: al direct bij de Check-in wordt de gast in een sfeer van een woonkamer met bar ontvangen, die naadloos in de lounge overgaat. De balkons van de kamers en residenties citeren met hun houten lamellen de Alpense bouwcultuur, de krachtige houtaccenten ontmoeten een moderne interieurarchitectuur met open indeling waarin wonen, slapen en de badkamer met elkaar versmelten. Ook hier ontmoet The Chedi Andermatt een typisch kenmerk van Axor: bijdragen aan een nieuwe visie op de badkamer en deze verder ontwikkelen als woonruimte.

Naast de 169 kamers, suites en residenties lonkt in het The Chedi Andermatt met 35 meter lengte een buitengewoon lang zwembad, evenals een wellness-, beauty- en fitnessruimte. Hier valt het oog steeds op de natuurlijke achtergrond van de bijna 3.000 meter hoge bergtoppen.

Axor, het designermerk van Hansgrohe SE, realiseerde succesvolle ‘Designer Visions for your Bathroom’. In samenwerking met Axor, ontwikkelden gerenommeerde productdesigners, architecten en interieurdesigners hun eigen visie op de badkamer als leefruimte. De Axor collecties bieden een groot aantal aan onderscheidende en duurzame oplossingen voor de persoonlijke badkamer op het hoogste esthetische en technologische niveau. De Axor collecties zijn ontworpen door Phoenix Design, Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola, Ronan en Erwan Bouroullec, Front en Nendo. Hoofd van het merk Axor is Philippe Grohe, kleinzoon van oprichter Hans Grohe.

hansgrohe.nl
www.facebook.com/axor.design