Design District goed bezocht

We meldden het al eerder: de beurs Design District maakte dit jaar een goede indruk. Die positieve sfeer heeft zich ook vertaald in de bezoekersaantallen. Met 5.621 bezoekers groeide het evenement ten opzicht van vorig jaar.

“Design District 2014 gaat de boeken in als een geslaagd evenement”, meldt de organisatie. “Ruim 140 deelnemers presenteerden prachtige ontwerpen in goed verzorgde stands.” De beursorganisatie kreeg naar eigen zeggen veel positieve reacties over de professionele uitstraling, die na zoveel jaar dus toch nog kan verbeteren. Ondanks de zomerse temperatuur buiten en binnen was de sfeer op Design District goed en werden er veel nieuwe contacten gelegd en was er tijd om met bekenden bij te praten.

Veel nieuwe ontwerpen stonden naast producten die na Milaan of Frankfurt in Nederland voor het eerst getoond werden. Twintig ontwerpers presenteerden inspirerende producten. “Piepjong talent was er ook. Zo’n vijftien tweedejaars studenten exposeerden hun werk met het HMC mbo vakschool hout. De combinatie van dit aanbod zorgde voor veel variatie op de beursvloer. Daarnaast was Studio Dirk Vander Kooij te bezoeken op het Hembrugterrein en reden de MINI’s af en aan naar de off site locaties Zuiver, Vormhelden-Loods5 en Skoon.”

Woensdagavond heeft de jury op een nog drukke en volle beursvloer de genomineerden en prijswinnaars van de District Awards 2014 bekend gemaakt. De eerste prijs was voor Concept 74 met hun koppelbaar verlichtingssysteem Elements (zie foto). De tweede prijs ging naar een Italiaanse deelnemer, Studio KAMI. Zij presenteerden hun houten wandkastsysteem ‘soft wall’.
De derde prijs ging naar de stoel ‘Drop’, een ontwerp van Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. De prijs voor de beste stand was voor van Esch. Genomineerd werden ook Senso en Coem. Een wild card was voor EQ+.

Design District had deze editie voor het eerst haar focus nog meer op het vakpubliek gelegd door geen zaterdag aan het evenement toe te voegen. “Deze verandering pakte goed uit. Meer professionals hebben Design District bezocht. Het aantal bezoekers steeg licht ten opzichte van vorig jaar naar 5.621.”

Design District is en blijft ieder jaar hét trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. De organisatie heeft voor 2015 de dertiende editie van het vakevenement dan ook al weer in de agenda gezet voor woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 juni 2015.