Gom behaalt niveau Zilver bij FIRA rating

Gom heeft als een van de eerste bedrijven in de schoonmaakbranche niveau Zilver behaald in het FIRA Rating System. FIRA, onder andere gebaseerd op ISO 26000, is kennismakelaar op het gebied van MVO en toetst bedrijven in hoeverre duurzaamheid verankerd ligt in de bedrijfsprocessen.

Het FIRA Platform stelt bedrijven in staat hun duurzaamheidsprestaties zichtbaar te maken. FIRA is ontworpen volgens het gedachtegoed van onder meer ISO 26000 en GRI. Alle informatie wordt eerst getoetst voordat het beschikbaar wordt gesteld. Het platform is een getrapt systeem, bestaande uit de procesniveaus Brons, Zilver, Goud en Platina, waarmee organisaties een steeds hoger niveau van integratie en transparantie bereiken. Gom behaalde eind 2013 al niveau Brons.

“Recent spraken we als Gom over onze groene ambitie. Door deze zilveren status zien we dat deze groene ambitie al snel gestalte heeft gekregen, en daar zijn wij trots op”, vertelt Fred van Dijk, VGWM-coördinator bij Gom Schoonhouden. “Wij blijven overigens werken aan milieusparende alternatieven als standaard. Op die manier blijven we constant door ontwikkelen.”

Gom maakt bedrijfsruimten als kantoren, scholen, retaillocaties en luchthavens schoon. Ook neemt Gom de specialistische reiniging ter hand in de sectoren Food en Gezondheidszorg en Hospitality. Gom biedt zijn diensten aan door heel Nederland met achtduizend schoonmakers en veertien vestigingen en is sinds de oprichting van Facilicom Services Group in 1966 onderdeel van het bedrijf. Meer informatie over FIRA: http://www.fira.nl