Ontsnappen uit Beurs van Berlage

Vanaf heden kan men opgesloten worden in de catacomben van de Beurs van Berlage dankzij de escape game Sherlocked. De populaire escape rooms komen overgewaaid uit steden als Tokyo, Londen, New York en Boedapest. Nu is het dus ook mogelijk deze bijzondere ervaring op te doen in het hart van Amsterdam.

Sherlocked betrekt het verhaal van de architect van de Beurs van Berlage op enerverende wijze bij de ervaring van het opgesloten worden en het, in samenwerking met teamgenoten, ontsnappen door middel van het oplossen van raadsels. Algemeen directeur Marcel Schonenberg laat weten het een mooie toevoeging te vinden bij het totaalconcept van de Beurs van Berlage. “Vooral het feit dat ze het verhaal achter de Beurs van Berlage en haar architect zo goed weten te betrekken bij de ervaring is duidelijk van meerwaarde.”

Het concept van de escape room is eigenlijk heel simpel; je wordt met een groep van 4 tot 8 mensen opgesloten in het oude kantoor van de geheimzinnige en geniale architect H.P. Berlage. Je krijgt vervolgens een uur de tijd om een meeslepend mysterie te ontrafelen en zo de uitweg te vinden uit de ruimte door middel van ingenieuze puzzels, elektronische hacks en via talloze geheime deuren met verrassingen. Ideaal om je vrienden goed te leren kennen, maar bijvoorbeeld ook je collega’s. Een aantal mensen onderging de ervaring al, onder wie zeer ervaren escape room-bezoekster Renate Stam die het “de leukste escape room, by far!” noemde. Tot nu toe weet ongeveer 32 procent van de groepen de ruimte te ontvluchten binnen de gestelde tijd.

Sherlocked is bedacht en ontwikkeld door drie jonge Amsterdamse ondernemers, Victor van Doorn (26), Tristan Hupe (27), Micah Kessel (32) ondersteund door een team van ontwerpers, decorbouwers, meubelmakers en ingenieurs. Samen zijn zij fervente liefhebbers van escape rooms, maar hun motivatie gaat nog dieper dan dat; “we willen een laagje magie, van mysterie toevoegen aan onze levens” aldus medeoprichter Micah Kessel. Aanstaande maandag zullen zij het concept demonstreren bij De Wereld Draait Door. “Als mensen een gunstig moment willen uitzoeken om deze ervaring ook te doen moeten ze dus snel naar onze website, voor je het weet zitten we vol!” verwacht een enthousiaste Victor van Doorn.

www.beursvanberlage.nl