Symposium omlijst jubileumfeest KCAP

KCAP Architects&Planners vierde op 12 december het 25-jarig bestaan in de Red Apple in Rotterdam. Voor het jubileum werd de openbare passage van de Red Apple omgetoverd in een speciale ruimte om 250 internationale gasten te ontvangen.

De middag begon met een minisymposium. Drie sprekers belichtten het werk en de rol van KCAP van de laatste 25 jaar vanuit verschillende perspectieven: oud-wethouder van Rotterdam Herman Meijer vanuit de beleidsstructuur en stadsontwikkeling van Rotterdam, Ralf Pasel, voormalige KCAP-collega, architect en hoogleraar aan de TU Berlijn vanuit zijn persoonlijke ervaringen binnen KCAP en Kees Christiaanse, partner en oprichter van KCAP, reflecteerde over de veranderende rol van de architect en stedenbouwkundige door de jaren heen en de positionering van KCAP in dit proces.

Het symposium werd gemodereerd door Patrick van der Klooster, directeur AIR. De lezingen en het reüniekarakter van de viering inspireerden om tijdens de aansluitende borrel terug maar vooral ook vooruit te kijken naar de volgende 25 jaar.

KCAP werd in 1989 door Kees Christiaanse opgericht en heeft tegenwoordig kantoren in Rotterdam, Zürich en Shanghai. De 25-jaar-viering in Rotterdam was het eerste in een reeks van toekomstige evenementen die vanaf 2015 in de andere vestigingsplaatsen van KCAP zullen plaatsvinden.

www.kcap.eu