Interface op Material Xperience

Vloerfabrikant Interface staat dit jaar weer op Material Xperience (MX2015). In de Jaarbeurs Utrecht presenteert Interface van 9 tot en met 13 februari zijn nieuwe collectie Human Nature. Ook BBC-coryfee Oliver Heath geeft acte de présence op de beurs. Hij geeft op donderdag 12 februari een exclusieve lezing over de invloed van biophilic design op de bebouwde omgeving.

Oliver Heath is oprichter van Heath Design Ltd en is internationaal vermaard als designer, schrijver en presentator voor de BBC. “Tijdens zijn lezingover biophilic design gaat Heath verder in op het creëren van een omgeving die mensen blijer en gezonder maakt”, aldus Interface. “Hierbij laat Heath zich inspireren door het idee dat de mens van nature verbonden is aan de natuur. En dat er mogelijkheden zijn om ruimtes te creëren die een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu en tegelijkertijd tot meer productiviteit leiden en dus winstgevend zijn.”

De Human Nature-collectie van Interface, ontworpen door topdesigner David Oakey, is volgens het bedrijf gebaseerd op de aangeboren verbondenheid met de natuur. “De collectie simuleert de meest elementaire grondbedekkingen zoals bosgronden, grasvelden en kiezelpaden door middel van visuele en tastbare texturen. Door deze nabootsing van de natuur draagt Human Nature bij aan een (werk)omgeving die creativiteit, productiviteit en het welzijn van de gebruikers stimuleert.”

Human Nature bestaat uit vijf soorten Skinny Planks-tapijttegels van 25 centimeter bij 1 meter. “Met deze afmeting zijn de tegels naadloos te combineren met de standaard formaat tegels (50 bij 50 centimeter) in eindeloze designmogelijkheden. De Skinny Planks zijn beschikbaar in verschillende structuren – van kiezelstenen tot vers gemaaid gras – die geschikt zijn om diverse werkplekken af te bakenen.”

Material Xperience is een jaarlijks materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals. Dit jaar staat Material Xperience in het teken van ‘The Five Senses’; hoe materialen je zintuigelijke beleving kunnen versterken. Material Xperience vindt van 9 tot en met 13 februari plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De lezing van Oliver Heath vindt plaats op donderdag 12 februari, van 12.00 uur tot 13.00 uur.

www.interface.nl/materialxperience