Nieuw ‘breed platform’ voor projectinrichters

Vorige week besloten de leden van het Platform Projectinrichting (PPI) hun samenwerkingsvorm aan te passen en een flinke groei te bewerkstellingen. Want vanaf nu is het platform toegankelijk voor alle collega’s in de branche. Ongeacht schaalgrootte of PPI-keurmerk. De projectinrichters besloten tevens tot een naamswijziging die deze bredere dekking onderschrijft: de Branche Vereniging Projectinrichting (BVP).

“We zijn blij met deze nieuwe koers” licht voorzitter Jeroen Blankers. “We willen een brede branchevereniging voor alle bedrijven in de branche zijn, van ‘vloer tot wand’. Daarom kan iedereen die werkzaam is in de projectinrichting lid worden, ook kleine ondernemers en zzp’ers. Deze verbinding is belangrijk. Niet alleen voor de samenwerking, maar ook om kennis te delen en zo de kwaliteit van ons werk nog beter maken. Leveranciers zijn er immers bij gebaat dat projectinrichters toetsbaar kwalitatief werk afleveren.”

De BVP wil naast netwerk- en kennisplatform, ook een ontmoetingsplek zijn waar organisaties zaken kunnen delen en ondersteund worden. Blankers: “Denk daarbij onder andere aan arbitrage, mediation, lobby, innovatie, juridische ondersteuning en infotainment. Bovendien komt er een wegwijzer voor technische adviezen en gaat de BVP de stoffeerders-opleiding voor haar leden organiseren én faciliteren.” Om de branchevereniging nog toegankelijker te maken, besloot men eveneens tot een contributieverlaging.

Nieuwe leden hoeven niet langer het verplicht PPI-keur te behalen. Het platform kent een structuur van vier afdelingen: organisaties met PPI-keur, verleggers, fabrikanten en vloeronderhoud. Elke sectie organiseert specifieke evenementen, trainingen etc. en zorgt voor een afgevaardigde in het bestuur. Daarnaast wordt een Raad van Advies gevormd, bestaande uit oud-bestuurders van de PPI. Ca. drie maal per jaar komt de BVP als geheel bijeen. Een voorbeeld hiervan is de (tweejaarlijkse) Dag van de Projectinrichting, waarbij de PPI-award wordt uitgereikt aan de projectinrichter met het meest prestigieuze project.

De verwachting is dat de BVP, dankzij deze koerswijziging, snel zal groeien als hét platform voor de projectinrichting. Het oorspronkelijke Platform Projectinrichting werd in 2005 opgericht en heeft momenteel ruim veertig leden.

www.bvprojectinrichting.nl