Premiumprijs uitgereikt aan Klaaysen In Frankfurt

Bert en Wouter Klaaysen namen op vrijdag13 februari in Frankfurt de German Design Award Special Mention 2015 in ontvangst voor het ontwerp Aviator line. Het ontwerp was genomineerd in de categorie Officedesign.

Aviator line is uit 2.250 inzendingen in tien categorieën onderscheiden met deze prijs. De speciale vermelding wordt door de Rat für Formgebung alleen toegekend aan producten met een toonaangevend design. Voor Bert Klaaysen is het de tweede keer dat hij de German Design Award Special Mention wint.

Bert Klaaysen is meubeldesigner en werkzaam bij Klaaysen Design. Zijn zoon Wouter Klaaysen is grafisch designer. Hij werkt bij Dive creative.

Jaarlijks reikt de Duitse Raad van Vormgeving de German Design Awards uit. De Raad vertegenwoordigen al ruim 60 jaar nationaal en internationaal design in Duitsland. De jury van de German Design Award 2015 bestaat uit een panel van dertig experts uit verschillende vakgebieden. Zij kunnen een stem uitbrengen in tien verschillende categorieën. Zij beoordelen de inzendingen op verschillende criteria zoals: kwaliteit van het ontwerp, mate van innovativiteit, merkwaarde, functionaliteit, ergonomie en ecologische compatibiliteit.

Aviator line is vanaf vrijdag 20 februari  2015 te zien in het gemeentehuis van Apeldoorn en in de tijdelijke designstudio van Klaaysen Design.

http://www.klaaysen-design.nl/
www.aviator-line.com