Pami scoort in Luxemburg en Frankrijk

De Belgische kantoorinrichter Pami realiseerde recent twee mooie projecten in Luxemburg en Frankrijk. Het bedrijf was verantwoordelijk voor de inrichting van KPMG in Luxemburg en BNP Paribas in Parijs.

Audit en adviesbureau KPMG huldigde eind januari officieel haar nieuwe hoofdkantoor in Kirchberg, Luxemburg in. Het gebouw, bijgenaamd de appelstrudel, vanwege de roosters in metaal aan de buitenkant, werd ontworpen door de Luxemburgse architect François Valentiny, bekend van onder meer het Luxemburgse paviljoen op de World Expo 2010 in Shanhai. De ‘roestige’ buitenkant refereert naar het industriële verleden van het Groothertogdom. De 17.000 vierkante meter grote kantoorruimte brengt de 1.255 medewerkers samen die verspreid waren over vijf locaties.

De nieuwe kantoren, met een strak en eenvoudig ontwerp, focussen op het welzijn van de medewerkers. Er werd geopteerd voor verschillende identiteiten per verdieping: Nordic (met Scandinavisch design), Zen (geur, stil ontwerp), Game (met spelcomputers, tafelvoetbal, minigolf, schaken en darts), Nature (hout en heldere tinten) en Docu (documentatiecentrum).

Met het oog op maximale informatie-uitwisseling en persoonlijke contacten werd gekozen voor open kantoorruimtes met veel aandacht voor akoestiek en privacy. Deze flexibele, open ruimtes zijn regelmatig onderbroken door gebieden van afzonderlijke concentratie, kleine vergaderhoekjes en huiselijke koffieruimtes die tevens dienstdoen als informele overlegruimte.

Pami realiseerde dit project samen met Buro Partner in Eichen, de plaatselijke partner in Luxemburg. Doorheen het ganse gebouw heeft Pami voor zo’n 500.000 euro maatwerk voorzien. Er werd vertrokken vanuit het bestaande standaardmeubilair: zowel voor de werkplekken als voor de kasten en individuele lockers. Dankzij deze flexibiliteit was KPMG snel overtuigd dat Buro Partner en Pami de juiste partners waren voor dit project.

Ook in Parijs staan sinds kort nieuwe Pami-meubels. BNP Paribas in Parijs deed voor de tweede keer beroep op Pami voor de kasten in hun nieuwe gebouwen in het 19de arondissement.
Reeds in 2012 leverde Pami voor de eerste 3 gebouwen 1.500 kasten voor de kantoorruimtes. Ook eind vorig jaar werd Pami opnieuw weerhouden om kasten te leveren voor de nieuwste gebouwen van BNP Paribas in Parijs. Deze nieuwe vestiging, verdeeld over zes verdiepingen, huisvest ongeveer 1.100 werknemers. Goed voor een order van 400.000 euro.

Het mooie design, de strakke uitstraling en niet in het minst de kwaliteit en degelijkheid van de geleverde kasten, overtuigden de Franse bank om Pami opnieuw het vertrouwen te gunnen. Bijkomend voordeel t.o.v. de hoofdzakelijk Franse aanbieders was de flexibiliteit van de Belgische fabriek om tegemoet te komen aan het specifieke eisenpakket van BNP Paribas.

www.pami.be