IF Award voor Casala

Casala’s klaptafel Lacrosse heeft recent een IF Universal Design Award 2015 ontvangen in de categorie “Expert Favorite 2015”. De jury besloot Lacrosse te bekronen door zijn zeer logische gebruik en de ruime variatie in design en formaten. “De logistieke oplossingen, opslag en transportmogelijkheden zijn eveneens een grote plus voor de jury om Lacrosse te belonen met een Award.”

Uit 100 internationale aanmeldingen uit onder meer Duitsland, Japan, Nederland, Thailand, België en Denemarken hebben 72 inzendingen deelgenomen aan de jury discussie tijdens de Munich Creative Business Week, welke plaatsvond van 21 februari tot en met maart 2015.

De Universal Design Expert jury bestaat uit vijf prominente product designers die afgelopen decennia verscheidene internationale designprijzen hebben ontvangen. De jury ging uit van de volgende criteria: brede inzetbaarheid, flexibel, eenvoudig en intuïtief gebruik, fouttolerantie en veiligheid, marktpotentieel, innovatie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Lacrosse van Casala koppelt volgens de fabrikant functionaliteit aan stabiliteit. “Stevig en solide in gebruik, snel en veilig inklapbaar. Bovendien is zijn onderscheidende ontwerp terug te vinden in vele vormvariaties en formaten. Ideaal voor ruimten die wisselende opstellingen vereisen.”

Lacrosse voegt zich moeiteloos naar de behoefte van de ruimte. “Bovendien is hij makkelijk te combineren met verschillende Casala stoelen. Zijn soepele mechaniek maakt dat hij veilig en eenvoudig kan worden ingeklapt. Lacrosse is verkrijgbaar met diverse onderstellen. Het tafelblad van Lacrosse is er ook in een lichtgewicht variant en wordt desgewenst geleverd met een rubber stootrand om beschadigingen te voorkomen.”

Lacrosse kan snel en makkelijk worden verplaatst door de vloerglijders aan één zijde te voorzien van een wieltje. Lacrosse stapelt vlak doordat de poten langs elkaar klappen. De praktische transportwagen biedt plaats aan 8-10 tafels waarmee een tafelopstelling door één persoon in een mum van tijd is opgesteld of opgeruimd.

www.casala.nl