Nowy Styl Group neemt Sitag over

Nowy Styl Group heeft een overeenkomst ondertekend betreffende de overname van het Zwitserse bedrijf Sitag, fabrikant van stoelen en kantoormeubilair met een eigen verkoopstructuur en productiefaciliteiten in Zwitserland.

Voor de Nowy Styl Group is dit na Grammer Office en Rohde & Grahl de derde overname in de laatste 4 jaar. “De sterke positie in de Europese markt en de stabiele financiële draagkracht worden hierdoor onderstreept”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. “Dankzij deze overname wordt het netwerk in de stabiele en zich dynamisch ontwikkelende markt in Zwitserland uitgebreid en wordt de productportfolio verder vergroot.”

Sitag is een bedrijf met 50 jaar geschiedenis. Het productportfolio omvat ergonomische (bureau)stoelen, meubelsystemen, zitbanken en maatwerk. De producten worden geproduceerd in een reactie op de behoeften van de klant en volgens de meest actuele markttrends. “Het bedrijf biedt slimme en duurzame oplossingen. Internationale awards, zoals de Red Dot Design Award, onderstrepen het innovatieve karakter van het bedrijf.”

Sitag behoort tot de Top 100 grootste Europese fabrikanten van kantoormeubilair. De omzet in 2014 bedroeg 29 miljoen CHF en binnen het bedrijf zijn 130 werknemers actief.

www.sitag.ch