Dutch Design Miniatures gepresenteerd

Foto: Dutchdesignminiatures.com

Vorige week vond in Rotterdam de feestelijke lancering plaats van Dutch Design Miniatures het wereldwijde online verkoopkanaal voor de exclusieve collectie van meer dan honderd Nederlandse iconische stoelontwerpen van Supermodels als 3D geprint miniatuur.

In het bijzijn van het merendeel van de (nog in leven zijnde) Nederlandse ontwerpers van deze iconische stoelen werd deze collectie met een fraaie tentoonstelling gelanceerd.Om te bepalen welke ontwerper deze tentoonstelling zou openen deden zij eerst gezamenlijk een typisch Nederlandse stoelendans. Topontwerpers als Roderick Vos en Richard Hutten namen het op tegen onder andere het duo Kranen/Gille en Ruud-Jan Kokke.

Beschikbaar zijn nu stoelontwerpen zoals de Knotted Chair van Marcel Wanders, de Relax Chair van Ineke Hans en de Berlin Chair en Krat stoel van Gerrit Rietveld. De stoelen worden 3D geprint volgens de laatste stand der techniek onder de officiele exclusieve licentie van de designers en zijn vaak gebasseerd op de originele producttekeningen. Van de totale collectie zijn nu veertig modellen beschikbaar, iedere maand worden er tien stoelen aan de beschikbare modellen toegevoegd.