Workshop digitaal archiveren vernieuwd

De ontwikkelingen op het gebied van digitaal archiveren gaan razendsnel. Veranderde wet- en regelgeving, de digitale revolutie, nieuwe organisatievormen; stuk voor stuk grijpen deze facetten sterk in op dit onderwerp. Bedrijven komen er vaak te laat achter dat een structurele aanpak van digitale archivering essentieel is voor de huidige én toekomstige slagkracht van de organisatie.

De ontwikkelingen op het gebied van digitale archivering hebben er ook toe geleid dat de gelijknamige workshop van Office Academy volledig is vernieuwd. Bovendien wordt de workshop ‘Digitaal Archiveren’ nu aangeboden in twee aparte versies: één voor beoefenaars en één voor bestuurders (beleid).

Enkele onderwerpen die worden behandeld zijn:
– Digitaal archiveren
– Digitale duurzaamheid
– Archief en wetgeving
– Hybride omgevingen
– Archiefbeleid
– Veilig en toegankelijk archief
– Mail en archiveren
– Social media en archiveren
– Architectuur / informatiesystemen
– Microsoft SharePoint
– Office360

De workshop is voor iedereen die vanuit een organisatie betrokken is de transitie van fysieke naar digitale archivering. Omdat digitaal archiveren ook digitaal (samen)werken betekent is de workshop ook zeer geschikt voor medewerkers die betrokken zijn bij de invoering van ‘Het Nieuwe Werken’ binnen hun organisaties.

www.officeacademy.nl