Havells Sylvania deels in andere handen

Havells Sylvania gaat deels over in andere handen. Dat meldt Havells India in persbericht. Feilo Acoustics, een Chinese fabrikant  van verlichtingsproducten voor huishoudelijke, commerciële en industriële toepassingen, heeft op donderdag 10 december 2015 een koopovereenkomst ondertekend. Het is de bedoeling dat Feilo 80 procent van de aandelen in Havells Sylvania overneemt.

Feilo is een beursgenoteerd bedrijf dat actief is in de verlichtingsmarkt met bedrijven als Yaming, Beijing Shenan en Sunlight. De combinatie van Feilo en Sylvania creëert volgens Havells-topman Anil Rai Gupta een internationaal sterk bedrijf met directe voordelen voor de klanten: een uitgebreider productaanbod, versterkte financiële kracht en een hogere gezamenlijke focus op technologie en design. Naar verwachting wordt de transactie in februari afgerond.

www.havells-sylvania.com