Wilkhahn plust fors

Goede berichten van Wilkhahn. De Duitse fabrikant bereikte in 2015 een historisch recordresultaat. Dat meldt Hans Trilsbeek, directeur van de Nederlandse vestiging van de fabrikant.

De Duitse onderneming passeerde voor het eerst in zijn bestaan de 100 miljoen euro. Sterke groeimarkten als de Verenigde Staten, Azië en Australië vormden de basis. Ook West-Europa liet een positieve ontwikkeling zien. Belangrijke pijler is de ontwikkeling van de 3D synchroon bureaustoelen ON en IN – beide 20 jaar gepatenteerd – evenals de producten Graph en Sola.

“Daarnaast vormen de special tables een belangrijk segment”, zegt Trilsbeek. “Wilkhahn is in staat industrieel klantspecifieke tafels te produceren vanuit negen tafelsystemen. Deze tafelsystemen zijn statisch, dynamisch of flexibel toepasbaar.”

Recent werden in Nederland onder andere Nauta Dutilh, Heerema HQ Leiden en Akzo Nobel HQ Amsterdam gerealiseerd. “We zien een toename in de vraag naar premium producten”, aldus Trilsbeek. “Premium Brand meets Premium Brand!”

www.wilkhahn.de