Saint-Gobain top-werkgever

In 2016 behoort Saint-Gobain wereldwijd opnieuw tot de beste werkgevers. Dat meldt het bedrijf zelf. “Ook de Nederlandse Saint-Gobain-vestigingen zijn onderscheiden met het certificaat TOP Employer Nederland 2016, op grond van hun kwaliteiten als werkgever. Saint-Gobain geldt hiermee in 21 landen als Top Employer. Deze certificering wordt toegekend aan organisaties die voor hun HR-beleid de hoogste normen toepassen.”

Saint-Gobain is actief op het gebied van het creëren en inrichten van duurzame leefomgevingen en van de ontwikkeling, productie en distributie van innovatieve bouwmaterialen en high-end materialen.

“Interne mobiliteit, diversiteit in onze teams, betrokkenheid van medewerkers en de ontwikkeling van talent vormen de vier pijlers van ons HR-beleid. Hierdoor zijn zowel wij als bedrijf als onze medewerkers optimaal toegerust voor de uitdagingen van morgen”, vertelt Dieter Babiel, HR-directeur van de Algemene Delegatie van Saint-Gobain in Midden Europa.

Het Top Employers Institute onderscheidt Saint-Gobain als werkgever in Nederland voor haar Human Resources beleid op negen verschillende gebieden zoals talentmanagement, learning & development, loopbaanbeheer en opvolgingsbeleid en performance management. Door deelname aan de Top Employer certificering kan Saint-Gobain zich bovendien meten aan de andere Top Employers en zo ook haar Human Resources beleid voortdurend verder blijven ontwikkelen en optimaliseren.

De basis voor de Top Employer-certificering is een jaarlijks wereldwijd onderzoek onder leidende werkgevers, waarbij de bedrijven die zich consequent en op lange termijn inzetten voor de ontwikkeling van medewerkers en voor goed werkgeverschap kunnen worden gecertificeerd. Dennis Utter, Global Business Director van het TOP Employers Institute zegt hierover: “Alleen de beste arbeidsvoorwaarden voor medewerkers waarborgen op de lange termijn dat deze zich optimaal kunnen ontplooien; niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak.”

www.saint-gobain.com