Fagerhult verlicht megabioscoop

Fagerhult heeft voor de volledige lichttechnische engineering gezorgd van de nieuwe megabioscoop in Utrecht, het nieuwe vlaggeschip en hoofdkantoor van Kinepolis in Nederland.

Deze grote bioscoop van opdrachtgever Kinepolis komt op het Jaarbeursterrein, met de nieuwste beeld- en geluidstechnieken en alle comfort. Het ontwerp van het pand is door Snelder Architecten Bussum gemaakt. De bioscoop krijgt veertien zalen. De drie grootste zalen hebben doeken van 265, 170 en 168 vierkante meter.

Fagerhult heeft de opdracht van Kropman Installatietechniek gekregen en is naast alle zalen ook verantwoordelijk voor de aanverwante ruimtes, zoals de kantoorruimtes. Het gebouw zal grotendeels met LED verlicht worden.

Dit project vraagt om veel downlighters, die DALI gestuurd zullen worden. “Het project heeft meer dan 700 meter aan i-Track nodig”, vult Accountmanager Rohalt van den Hoogen aan. “Om het comfort van de zalen te behouden, zullen we alle inbouw- en opbouwarmaturen zwart laten spuiten.”

www.fagerhult.nl